Deltakere og jury i den regionale finalen av S. Pellegrino Young Chef. Den svenske vinneren erome Ianmark Calayag i midten foran. (Foto: Arrangøren)

Svensk seier i S.Pellegrino Young Chef

De norske deltakerne Liliana Haaland og Oliver Serve nådde ikke helt opp i den regionale finalen for Storbritannia og Nord-Europe i S. Pellegrino Young Chef. Svenske Jerome Ianmark Calayag vant konkurransen.

Publisert
Svenske Jerome Ianmark Calayag vant den regionale finalen av S. Pellegrino Young Chef. (Foto: Arrangøren)

– Våre norske håp, Liliana Haaland og Oliver Serve, gjorde en fantastisk innsats, men nådde dessverre ikke opp i gårsdagens konkurranse, heter det i en pressemelding.

Liliana Haaland. (Foto: Årets unge kokk)

Les også: Fra Årets unge kokk til S. Pellegrino Young Chef

Regional finale i London

I finalen på Waitrose Cookery School i London ble det levert ekstraordinære prestasjoner fra 10 av Storbritannias og Nord-Europas mest talentfulle unge kokker, og juryen kåret Jerome Ianmark Calayag til regional vinner.

Oliver Serve. (Foto: Arrangøren)

Han går dermed videre til finalen i konkurransen for unge kokker. Den arrangeres i Milano i juni 2020.

Bjørn Svensson i juryen

Kjøkkensjef og eier på Michelin-restauranten Galt i Oslo, Bjørn Svensson, satt som norsk representant i juryen og var med å kåre Jerome til vinner.

Her finner du en oversikt over gårsdagens finalister med signaturrettene de presenterte.

Slik arrangeres S.Pellegrino Young Chef

S.Pellegrino Young Chef er en global konkurranse som foregår i fire faser:

FASE I – Søknad (4. februar – 30.april 2019)

FASE II - Global Shortlist (1. juni 2019)

ALMA (verdens ledende internasjonale utdanningssenter for italiensk mat) velger maksimalt 10-15 semifinalister for hver av de 12 nøkkelregionene.

FASE III - Lokale konkurranser (semifinaler) (21. juni – 31. desember 2019)

Ved utgangen av desember 2019 vil 12 semifinalister fra 12 ulike regioner i hele verden bli annonsert som offisielle finalister og vil deretter gå videre til selve finalen i Milano, Italia.

FASE IV - S.Pellegrino Young Chef finalen (juni 2020)

I juni 2020 vil de 12 unge kokkefinalistene samles i Milano for «Grand Finale», arrangert av S.Pellegrino.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

S.Pellegrino Young Chef

Deltakerne må være under 30 år, og de må minimum ha ett års arbeidserfaring som kokk.

I løpet av S.Pellegrino Young Chef-konkurransen, som sist gang tiltrakk seg over 3000 søkere, vil mer enn 70 toppkokker fra hele verden være involvert som jurymedlemmer i de lokale konkurransene. 12 unge kokker fra 12 forskjellige geografiske regioner skal velges ut som finalister.

Odd Ivar Haglund fra Brasserie Fengselet og Tomasz Rochon fra Grefsenkollen representerte Norge i Stockholm under forrige Young Chef-regionfinale, men de kom seg ikke videre til selve finalen i Milano.

Tidligere vinnere inkluderer Yasuhiro Fujio, Japan, i 2018, Mitch Lienhard, USA, i 2016, og Irland-baserte Mark Moriarty, i 2015. Bocuse d’Or-deltaker Christian A. Pettersen endte som nummer to, med liten margin, bak Moriarty.

Vinneren av S.Pellegrino Young Chef får muligheten til å få global eksponering og et betydelig faglig løft, samt muligheten til å ta del i flere av S.Pellegrinos årlige arrangementer rundt om i verden.

Powered by Labrador CMS