Håvard Werkland deltok i VM i tapas i Spania denne uka. (Foto: Morten Holt)
Håvard Werkland deltok i VM i tapas i Spania denne uka. (Foto: Morten Holt)

Fikk pris for nyskapende tapas

Håvard Werkland var Norges deltaker i VM i tapas i Valladolid i Spania onsdag, og fikk pris for den mest nyskapende tapasen.

Publisert
Håvard Werkland under premieutdelingen. (Foto: Bjørn Erik Stabell)
Håvard Werkland under premieutdelingen. (Foto: Bjørn Erik Stabell)

Men Werklands tapas overbeviste ikke den fullspanske juryen på smak i år, så Britannia-kokken endte ikke på pallen.

– Dette er en veldig annerledes konkurranse enn de jeg er vant med. Mye mer kaotisk og annen måte å konkurrere på, blant annet gjøres det meste klart på forhånd og monteres på direkten der, sier Håvard Werkland, som vant NM i kokkekunst i fjor og var en av fem deltakere i Årets kokk i Mathallen i september.

Tok lang tid

– Hva skjedde med smaken?

– Vet ikke. Den smakte og så ut slik den skulle. Men selv om jeg var på kjøkken en var det neste 40 minutters forsinkelse før jeg la opp retten i tide frem til den ble servert til dommerne. Jeg vil tro at terten med majones i bunn ble ganske myk, men hva de spanske dommerne mente om min i forhold til de andre vet jeg ikke. Østers er en spesiell råvare å konkurrere med, sier Werkland.

Kult med mest innovative retten

– Hva skal du nå? Hjem på rommet og henge med hodet?

– Nei, aldeles ikke. Resultatet ble ikke helt som jeg ønsket, men jeg synes det er kult de syntes min var mest innovativ. Det er jo innovative Spania vi er i! Dessuten er det masse hyggelige folk her, jeg blir tatt godt vare på av spanjolene som organiserer det, Sjømatrådet og de andre kokkene som er her. Så nå skal vi ut og oppleve Valladolid, og skape vennskap.

Høyt nivå i årets konkurranse

Landdirektør i Sjømatrådet, Bjørn Erik Stabell, var til stede på dagens konkurranse. Han rapporterte hjem at det var et høyt nivå i år med mye spennende tapas.

– Å få prisen for mest innovative tapas er veldig bra. Det ble lagt merke til at Werkland brukte tang i terten, og trøffeltang i østersperlen. Nyskapende, og kjekt. De norske kokkene som reiser ut etter Årets kokk er både flinke med maten, folk og veldig gode representanter for norsk gastronomi. Jeg er stolt!

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS