Ina Utne Hederspris2015 Kristin Krohn devold

Ina Utne fikk NHO Reiselivs Hederspris

Ina Utne (70) fra Hotel Ullensvang i Hardanger er tildelt NHO Reiselivs Hederspris for 2015. Hotellveteranen mottok prisen, et diplom og et litografi av Jan Harr, under NHO Reiselivs årskonferanse på Scandic Seilet i Molde onsdag 20. mai.

Publisert

Ina Utne har fått NHO Reiselivs Hederpris. Her sammen med administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold. (Foto: Odd Roar Lange)

Sammen med Edmund Harris Utne er Ina Utne er fjerde generasjon vertskap ved Hotel Ullensvang i Lofthus i Hardanger. Hun har vært økonomidirektør ved hotellet siden 1969. Før det jobbet hun åtte år på Hotel Bristol i Oslo, de siste to som lønningssjef.

«Ingen har hatt et lengre sammenhengende tillitsverv i næringen enn Ina Utne. Helt fra begynnelsen av 1980-tallet i Norsk Hotel – og Restaurantforbund, via etableringen av Reiselivsbedriftenes Landsforening i 1997, og frem til i dag i NHO Reiseliv har hun vært medlem av NHO Reiselivs Tariffutvalg. I løpet av disse årene har Utne utrettelig stått på for reiselivets rammevilkår og vist et særlig sterkt engasjement for distriktsbedriftene», heter det i juryens begrunnelse.

Fjerde generasjon vertskap

– Tusen takk! Nå ble jeg så rørt at jeg ikke tror jeg klarer å si noe mer enn det, tusen takk, sa Ina Utne fra scenen da hun mottok prisen på Scandic Seilet onsdag kveld.

«Utne er en ekte reiselivsveteran som har tjent næringen i over 50 år, og som gjennom svært god forretningsforståelse og kunnskap om økonomistyring har vært med på å bygge opp et av Norges mest unike fjordhotell», skriver juryen videre i sin begrunnelse.

Samfunnsengasjert

Årets vinner av Hedersprisen har også hatt en lang rekke verv i politikk og øvrig næringsliv. Blant annet har Utne vært vararepresentant til Stortinget for Hordaland Høyre i perioden 1997 – 2001, styremedlem i Indre Hardanger Kraftlag fra 2006 til 2010 og sittet åtte år som styremedlem i NHO Hordaland. Utne er fortsatt meddommer i tingrett, arbeidsrett og lagmannsrett, verv hun har hatt helt siden 1981.

Tidligere vinnere

Tidligere vinnere av NHO Reiselivs Hederspris er restaurantgründer Bjørn Tore Furset, hotelldirektør Terje Hansen i Brakanes Hotel Group, mesterkokk Bent Stiansen, hotellgründer Olav Thon, Sundvolden Hotell og Utvika Camping.

Juryen bak Hedersprisen består av president Ole Warberg og administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS