BraunKjøttkvernG1500

Lag dine egne pølser med ny kjøttkvern

Nå kan du lage dine egne pølser med en ny og oppgradert kjøttkvern fra Braun og kokken hos Fjellberg Fisk og Vilt.

Publisert

Nordmenns interesse for mat er stor og trenden med å lage mat fra bunnen av i eget kjøkken fortsetter. For den som allerede behersker surdeigskulturen. og kan dekorere sine egne cupcakes, kan hjemmelagede pølser være neste utfordring.

Genuin matinteresse

”Å lage pølser fra bunnen av er en morsom utfordring for fingernemme amatørkokker, og med kjøttkvernen G1500 fra Braun har du det du trenger for å utføre jobben”, heter det i en pressemelding.

- En kjøttkvern er nok noe mange forbinder med barndommen og mormors kjøkken, men faktisk øker denne produktkategorien raskt i Norge. Jeg tror dette skyldes genuin matinteresse hos nordmenn og at flere er interessert i hva maten de spiser inneholder, samtidig som mange ønsker å utfordre seg selv på kjøkkenet, sier Peter Wallentin, PR Manager for Braun i Norden.

Pølser

Christopher Lossius, kokk hos delikatesseforretningen Fjellberg Fisk og Vilt, har fått mye ros for sine hjemmelagde pølser. Årlig inviterer han og hans kone, som også er kokk, venner og familie til oktoberfest med pølser på menyen.

– En god hjemmelaget pølse er noe av det beste jeg vet. En pølse er så mye mer enn ”bare” en pølse. Å lage pølser fra bunnen av er håndverk, men slett ikke vanskelig. Og så uendelig mye bedre enn kjøpepølser Med riktige forberedelser og gode råvarer har man et godt grunnlag for å lykkes, sier Lossius.

G1500 er en kjøttkvern som kverner kjøtt, fisk og grønnsaker m.m. Den har tre ulike skiver i rustfritt stål med hull i ulike dimensjoner, 3 mm, 4,5 mm og 8 mm, samt ett pølsehorn for å stappe dine egne pølser.

Hjemmelagede lammepølser

Under finner du Christopher Lossius’ oppskrift på hjemmelagede lammepølser (2 kg): Beregn ca 250 g pølse per person. Denne oppskriften holder fint til åtte voksne. Ingredienser: 1,5 kg lammebog 0,5 kg spekk 1 ss honning 1 ts malt fennikel frø 1 ts finhakket rosmarin 1 ts finkhakket hvitløk 1 ss salt 1 ss grov sennep 5 meter svinetarm Svinetarm får du kjøpt hos en slakter, eller du kan bestille dem gjennom en velassortert dagligvarebutikk.Fremgangsmåte: Kutt kjøttet og spekket i terninger på ca 3x3 cm. Ha kjøttet og spekket i kvernen om hverandre så det blander seg underveis. Når farsen er ferdig skal den blandes lett med hendene eller i en kjøkkenmaskin. Det er viktig å ikke elte deigen for lenge slik at den blir seig. Dette gjør pølsene mer kompakte enn du ønsker dem. Bland farsen med salt, tilsett så resten av ingrediensene og bland godt. Fyll deretter kjøttet i tarmene med pølsehornet som følger med kjøttkvernen. Når pølsene er ferdig lar du dem trekke i vann i ca 30 minutter. Skal du legge pølsene rett på grillen behøver du ikke å la dem trekke. Skal du imidlertid fryse dem må de trekke først.

Veiledende pris Braun G1500: 1190 kroner.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS