Bartenderbok AdamMcDonald

Bok om bartendernes verden

Nå er bartendernes eventyr fra virkeligheten samlet mellom to permer. Adam MacDonald heter han, mannen som har gjort for bartenderbransjen den samme innsamlingsjobben som Asbjørnsen og Moe gjorder på 1800-tallet.

Publisert

Adam MacDonald.

Ved å reise rundt i verden og snakke med over 400 bartendere og skrive ned deres beste (og verste) historier fra bartenderbransjen, tilbyr The Long Pour deg et unikt innblikk i bartenderbransjen sett fra innsiden.

Slikt blir det underholdning av.

Tatt mange år

– Enkelte historier er nesten for gode til å være sanne, og noen er av en slik natur at vi har måttet anonymisere fortelleren for å unngå at vedkommende blir strafferettslig forfulgt, forklarer Adam McDonald.

Det har tatt den tidligere verdensmesteren adskillige år å samle opp bransjens beste og verste historier, men reisen har vært spennende og underholdende, ifølge MacDonald selv.

– Som tidligere verdensmester i bartending kjenner jeg utrolig mange bartendere verden over, og i dette arbeidet har jeg blitt kjent med enda flere. Både gode, svært gode, og noen helt håpløse. Felles for de alle er at de har historier som fortjener et bredere publikum. Å høre deres historier og skrive dem ned slik de ble fortalt, kan egentlig ikke defineres som arbeid – det har vært en udelt fornøyelse! Å velge ut de beste historiene har vært vanskelig, men vi sitter igjen med et knippe fortellinger som jeg tror mange nordmenn vil le godt av, og ha moro av å gjenfortelle i sosiale sammenhenger, forteller Adam.

Ingen cocktails, bare historier

The Long Pour inneholder ikke en eneste cocktailoppskrift. Det er helt bevisst.

– Det finnes et utall av gode bøker med cocktailoppskrifter, men ikke en eneste en som forteller de skitne, absurde og smått utrolige historiene fra barbransjens innside. De skulle bare visst, sier folk til meg. Vel, nå får de alle vite det. Noe materiale var for grovt til at jeg kunne inkludere det i boken uten å anonymisere kilden. Paul Flair har jeg valgt å kalle vedkommende.

– Hadde jeg trykket hans egentlige navn ville han mistet jobben, eller i verste fall blitt straffeforfulgt. Boken er full av vittige situasjoner, dårlige avgjørelser og skitne tricks. Jeg håper alle, både de på innsiden og utsiden av bardisken, kan få glede av The Long Pour, sier en stolt Adam MacDonald.

Boken, som er på engelsk, lanseres på Latter i Oslo 24.februar.

Den kan også bestilles på Thebartenderbook.com

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 44. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS