Chill Out Verandas Chardonnay

Ny årgang av Chill Out Chardonnay i Norge

Chill Out Chardonnay er blitt en av de mest populære australske hvitvinene i Norge, og hadde i fjor et salg på om lag 290 000 liter. Nå er Chill Out Chardonnay Verandas 2012 lansert i Norge, og dette skal være en friskere utgave av vinen.

Publisert

"Kun en liten del av vinen får en meget kort tid (6 – 8 uker) på små eikefat, noe som gjør vinen enda friskere i smaken. Alkoholnivået i Chill Out Chardonnay Verandas 2012 har økt fra 12,5 til 13 prosent", heter det i en pressemelding

Chill Out Chardonnay Verandas er laget 100 prosent av chardonnaydruen og blir produsert i Sørøst Australia. I dette området er det et godt jordsmonn bestående av sand og leire samt kalkstein. Gjæringen foregår i små rustfrie ståltanker med lav temperatur.

- Chill Out Chardonnay hvitvin har vært en kjempesuksess i Norge siden den ble lansert på bestillingslisten hos Vinmonopolet i 2008. I fjor ble det solgt om lag 290 000 liter Chill Out Chardonnay hvitvin i Norge. Den nye årgangen har en frisk smak med hint av modne røde epler og sitrus, noe honning og vanilje og er middels fyldig med frisk syre som gir god balanse, sier Eli Aronsen, Brand Manager Wine i Interbev.

Vinen passer til retter av fisk og skalldyr. Passer også til lyst kjøtt som kylling og svin og til mindre salater. Også egnet til milde oster som Edamer, Gauda Emmenthaler og Grýere.

Chill Out Chardonnay Verandas 2012

Les smaksnotatet i Horeca nummer 4 2013

Land: Australia

Alkohol:13 %

Serveringstemperatur:6 til 12 grader

Pris: 370 kroner, 3 liter BIB (Vinmonopolet)

Powered by Labrador CMS