Norgesglasset

Norgesglasset er tilbake

De siste Norgesglassene ble produsert i 1978, men nå er de omsider tilbake. Fra midten av juli kunne du kjøpe Norgesglasset hos Christiania GlasMagasin. Glasset vil komme både i sin tradisjonelle form, men den aller mest spennende nyheten er at du nå kan kjøpe Norgesglasset fylt med en rekke matvarer.

Publisert

Norgesglassene er tilbake i produksjon.

Sortimentet er spennende og strekker seg fra det deiligste jordbærsyltetøyet av norske jordbær til spennende sennep med pepperrot og søte fristelser i rødt, hvitt og blått. Det blir en opplevelse fylt med tradisjon, nostalgi og ren nytelse for smaksløkene!

– Vi har jobbet med prosjektet i månedsvis, og produktene våre er hentet fra blant annet Norge, Italia og Danmark, sier daglig leder Stine Giørtz.

I den norske folkesjela

De første Norgesglassene ble produsert ved Hadeland glassverk i 1902. Glassene, med sin karakteristiske Norge-logo, revolusjonerte mulighetene for lagring av matvarer, og siden den gang har de ikoniske glassene vært i bruk i tusenvis av norske hjem.

Det ble støpt flere enn 75 millioner glass før produksjonen ble stanset i 1978, men siden Norgesglassene fremdeles var i omløp, forsvant de aldri ut av den norske folkesjela.

Norsk design

– Sett fra et designperspektiv er det utrolig spennende å relansere og videreutvikle Norgesglasset som konsept. Alle nordmenn har et forhold til disse solide glassene med Norge-logoen, sier designsjef Maud G. Bugge ved Hadeland Glassverk.

– Formmessig er glassene enkle, funksjonelle og tidløse, og akkurat disse faktorene har gjort glassene udødelige. Pregingen av Norge-logoen er beskyttet og helt unik, den gir glasset det kvalitetsstempelet som skiller det fra andre glass på markedet, sier hun.

Spennende lyslykt

Norgesglassene produseres i flere størrelser, og de kommer med to ulike lokk: Det tradisjonelle glasslokket med metallring og med hempelokk. Vi har også lansert vårt egen Norgeslykt, der toppen er utstyrt med et solcellepanel som får hagen, bordet eller uteplassen til å lyse opp. Alle glassene selges hos Christiania Glasmagasin over hele landet, både med og uten mat.

Sosiale medier

Norgesglasset.no er en nettside under utvikling hvor det vil komme informasjon om nyheter, oppskrifter, historier rundt produsenter og tips til hvordan du kan bruke glassene etter at du har spist opp maten. Nettsiden er under utvikling, og skal være fullt operativ i august/september.

Norgesglasset kan også følges på sosiale media. Du finner det på Facebook og Instagram under #norgesglasset. «Der vil vi tilby relevant, informativt og inspirerende innhold som tar for seg hele kretsløpet til produktene», heter det i en pressemelding

"
Powered by Labrador CMS