Finnmark Rein produkter

Sesongstart: Ferskt reinkjøtt i butikken

Finnmark Rein opplyser at de denne høsten vil lansere ferskt reinkjøtt i butikkene. Tidligere har reinkjøtt kun vært i frysedisken.  Nå laserer de et eget premiumkjøtt som kommer rett fra Finnmark.

Publisert

Denne uken starter høsten store eventyr i Finnmark. Tusenvis av reinsdyr samles inn av reindriftssamene for merking og slakting. Are Figved i Finnmark Rein A/S sier at ferskt kjøtt er deres store satsning denne sesongen.

Reineierne identifiseres

Produksjonsansvarlig i Finnmark Rein, Johan Mathis Buljo. (Foto: Knut Aaserud)

– Vi har valgt ut de beste dyrene fra de beste flokkene. Det vil si høy kvalitet, ekte natur og ekte smak. Reineierne som skal levere det ferske kjøttet har forpliktet seg både på kvalitet og dyrevelferd. Vi er selvfølgelig spent på hvordan forbrukerne vil motta dette, uttaler Figved

Alt kjøttet er merket slik at forbrukeren kan se hvilke reinbeitedistrikt og reineierne som har levert akkurat det kjøttet du spiser. Vi ønsker å fortelle om beiteområder og det naturlige livet som dyrene lever i Finnmark.

Favorittområder

– Finnmark er et stort fylke, og de ulike sommer- og vinterbeitene setter sitt preg på smaken. Vi samer har våre favorittområder, steder hvor vi foretrekker at reinen har beitet og levd, for å oppnå den beste smaken på kjøttet. Du skal ikke se bort i fra at forbrukeren, i likhet med samene, får sine egne favorittområder for opprinnelsen til reinen i Finnmark, sier Are Figved.

Det ferske kjøttet vil være i kjøledisken til Meny-kjeden fra 15. oktober.

Finnmark Rein

Finnmark Rein er Nordens største slakteri og produsent av reinkjøtt, og slakter årlig om lag 50 000 reinsdyr. Selskaper leverer reinkjøtt til dagligvaremarkedet under merkenavnene «Finnmark Rein», «Viddas», «Varanger» og «Folkets». Selskapet hovedkontor er i Tana i Finnmark. Reinkjøttet fra Finnmark er naturlig, sunt og smaksrikt.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS