Illustrasjonsfoto: Scandic Hotels
Illustrasjonsfoto: Scandic Hotels

Scandic Hotels omorganiserer og styrker ledelsen

For å ivareta kunder og ansatte og utnytte mulighetene som ligger i fremtidig vekst, styrker Scandic Hotels sitt norske lederteam med to nye stillinger, og utvider samtidig fra fire til fem distrikter. Det betyr en rekke lederskifter.

Publisert
Line Vikrem-Rosmæl blir ny distriktsdirektør med ansvar for blant annet Trondheim-hotellene. (Foto: Scandic Hotels)
Line Vikrem-Rosmæl blir ny distriktsdirektør med ansvar for blant annet Trondheim-hotellene. (Foto: Scandic Hotels)

Tidligere reiselivsdirektør og sjef på Scandic Lerkendal, Line Vikrem-Rosmæl, blir ny distriktsdirektør med ansvar for blant annet Trondheim-hotellene, og nåværende F&B-sjef Morten Malting får det overordnede ansvaret for Oslo-hotellene. Nå søker hotellkjeden også etter Maltings etterfølger som F&B-sjef.

Rigger for vekst

Gry Eriksen. (Foto: Scandic Hotels)
Gry Eriksen. (Foto: Scandic Hotels)

En av årsakene til omorganiseringen, er at Scandic Hotels har opplevd en voldsom vekst de siste årene. Bare siden 2017 har hotellkjeden åpnet eller inngått avtaler om å overta 15 nye hoteller i Norge.

– Det er en glede å annonsere at Scandic Norge utvider fra fire til fem distrikter fra 1. januar 2019. Etter flere år med sterk vekst ser vi behov for å opprette et eget distrikt i Midt-Norge, samt Oslo sentrum. Det vil rigge oss for videre vekst i årene som kommer, sier administrerende direktør for Scandic Hotels Norge, Svein Arild Steen-Mevold.

Store muligheter i Midt-Norge

Merete Imbsen tar over ledelsen på Scandic Lerkendal 1. oktober. (Foto: Scandoc Hotels)
Merete Imbsen tar over ledelsen på Scandic Lerkendal 1. oktober. (Foto: Scandoc Hotels)

Gry Eriksen går fra stillingen som distriktsdirektør til et to-års engasjement som prosjektdirektør, og vil blant annet ha ansvar for å bygge opp destinasjonsdesker i hele Norge, der blant annet salg og booking fra flere hoteller samles under ett tak. Eriksen har allerede bygd opp tilsvarende desker i Trondheim og Innlandet med stor suksess. Denne satsingen fortsetter nå i resten av Norge.

Line Vikrem-Rosmæl trer inn som distriktsdirektør for distrikt midt, som vil strekke seg fra Namsos i nord til Ålesund i sør – med Trondheim som et naturlig episenter. Vikrem-Rosmæl er i dag hotelldirektør ved Scandic Lerkendal, og har vært reiselivsdirektør i Trondheim. Hun ser et stort potensial i den nye regionen.

– Vi må bli bedre til å fremme Trondheim, både som en destinasjon i seg selv, og som et perfekt utgangspunkt for å oppleve resten av Trøndelag og Nord-Vestlandet. I tillegg ser vi som markedsleder på kurs og konferanse store muligheter, særlig i forskningsmiljøene og blant offentlige kunder. Vi må stimulere kundene og hjelpe dem til å se muligheter for å arrangere konferanser som setter Trondheim på kartet internasjonalt, sier Vikrem-Rosmæl.

Morten Malting. (Foto: Scandoic Hotels)
Morten Malting. (Foto: Scandoic Hotels)

Tar over som hotelldirektør på Scandic Lerkendal

Merete Imbsen tar over som hotelldirektør ved Scandic Lerkendal. Hun kommer fra stillingen som hotelldirektør på Scandic Bakklandet og Scandic Solsiden. For innsatsen sin der ble hun

tildelt prisen årets hotelldirektør i 2017.

Niklas Mikael Lindström. (Foto: Scandic Hotels)
Niklas Mikael Lindström. (Foto: Scandic Hotels)

Espen Teigseth og Hanne Marthe Holan vil midlertidig ta over som fungerende hotelldirektører på henholdsvis Scandic Bakklandet og Scandic Solsiden. Samtidig starter rekrutteringen av ny hotelldirektør til disse hotellene.

Oslo-hotellene styrker satsingen på mat og drikke

Morten Malting går fra rollen som direktør for mat og drikke til distriktsdirektør for nye distrikt Oslo.

– Malting er en kjemperessurs som vil bidra til å løfte satsingen vår på mat og drikke i Oslo. Han har lang og bred erfaring fra bransjen og kjenner Scandic inn og ut. Malting har bidratt sterkt til at Scandic i dag er en av de største i landet på mat og drikke, og jeg vet at han blir en veldig verdifull ressurs for oss også fremover, nå med fokus på våre Oslo-hoteller, sier Steen-Mevold.

Blir distriktsdirektør for region øst

Niklas Mikael Lindström går fra distriktsdirektør for Oslo til distriktsdirektør for region øst som dekker hele Østlandet foruten Oslo sentrum.

Lindström har lang erfaring fra drift av store kurs- og konferansehoteller, blant annet som ansvarlig for åpningen av Scandic Fornebu i 2012 og som hotelldirektør for Scandic Oslo Airport. Denne erfaringen vil komme godt med når han nå får ansvaret for noen av Scandics største møtehoteller.

På let etter Maltings etterfølger

Line Vikrem-Rosmæl og Merete Imbsen trer inn i sine nye roller 1. oktober, mens øvrige endringer trer i kraft fra 1. januar 2019.

Prosessen med å finne Maltings etterfølger i rollen som direktør for mat og drikke er allerede i gang.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS