Zacapa lanserer ny luksusrom

Zacapa Royal, Zacapas nye «luksusrom», er utviklet av master blender Lorena Vasques.

Publisert

«Rommen er lagret på eikefat fra fire franske skogsområder kalt Le Bois du Roy – Kongens trær. Til Royal har master blender Lorena Vasques samlet noen av de fineste, mest sjeldne og modne rom-typene som finnes i Zacapas omfattende kjellerlager i det guatemalske høylandet.

Som alltid har man brukt Sistema Solera, som er en lang modningsprosess, hvor det benyttes ulike fat underveis, noe som gir rommen kompleksitet og intensitet i dens aroma og smak», heter det i en pressemelding.

Modnet opptil 30 år

Den unike blenden av rom er modnet i opptil 30 år, hvorav den siste tiden på eikefat fra Le Bois du Roy. Eikefatene er svært etterspurte og stammer fra skoger som har vært beskyttet siden det 13. århundre. Skogene er underlagt strenge restriksjoner som opprinnelig ble innført av den franske kongen. Siden den gang er det kun blitt produsert fat i et meget begrenset omfang, og de blir kun benyttet til de mest prestisjefylte årgangene.

Zacapa Royal byr på en overdådig smaksopplevelse med nellik, sjokolade, tørket frykt, muskat og ristede mandler, side om side ned noter av kremet vanilje og karamell. Dermed er det stor forskjell på Royal og Zacapa XO, som kjennetegnes med noter av mørk sjokolade, kirsebær og krydder.

– Usammenlignbar

– Zacapa Royal er en rom som er usammenlignbar hva angår smak og kvalitet, og den vil derfor være en unik opplevelse for alle som stifter bekjentskap med den. De komplekse smakene nytes mest når den serveres rent. Selv nyter jeg Royal til et godt måltid, eller som et selvstendig innslag i forlengelsen av måltidet, sier Lorena Vasques, master blender for Ron Zacapa.

Med en veiledende pris på 2599 kroner flasken, er Zacapa Royal en luksusrom med en ekstraordinær palett, og den tas vel imot av rom-connoisseurs verden over.

Ron Zacapa

Ron Zacapa kommer fra Guatemala, og det geografiske opprinnelseslandet setter sitt særegne avtrykk på rommen. Ron Zacapa fremstilles og lagres 2300 meter over havets overflate i Guatemalas høye fjell kalt «House Above the Clouds». Den lave gjennomsnittstemperaturen på 17 grader senker aldringsprosessen, mens den tynne luften og det lave atmosfæriske trykket intensiverer tilførselen av smakene fra lagringsfatene.

Utover Rom Zacapa Royal, omfatter porteføljen variantene Ron Zacapa 23, Zacapa Edición Negra, Zacapa Limitada og Ron Zacapa XO.

Merket er å finne på topp ti blant verdens beste luksus-spriter, ifølge World Luxury Association.

Ron Zacapa er å finne hos velassorterte vinhandlere, samt gode barer og restauranter rundt om i verden. Den er også finne på Vinmonopolets bestillingsliste. 

Der de fleste rom-brands fremstilles av melasse, bruker Ron Zacapa utelukkende konsentrat fra førstepressingen av sukkerrør fra Zacapas egen plantasje. Det kalles også for jomfruhonning, og den gir en både søtere og mykere smak.

Powered by Labrador CMS