Agromarin1 Frode og Thorbjørn

Neste generasjon grønnsaker

Grønnsakene fra Agromarin har opp til seks ganger så god holdbarhet og er betydelig mer næringsrike enn konvensjonelle grønnsaker.

Publisert

- Vi lanserer nå neste generasjon grønnsaker, produkter med et dokumenterbart betydelig høyere innhold av mikro- og sporstoffer enn konvensjonelt og økologisk dyrkede grønnsaker, sier Thorbjørn Kristensen, kjøkkensjef på Restaurant Løa og Vigeland Hovedgård.

Håndplukkede produsenter

Viktige parametere som holdbarhet og smak er også betydelig forbedret i forhold til det som er tilgjengelig på markedet i dag. Dette kan sannsynligvis sees i sammenheng med det høye innholdet av næringsstoffer vi har greid å frembringe ved å dyrke grønnsakene med Agromarin (antioksidantkapasitet)

Kristensen forteller videre at Restaurant Løa vil være den første i verden som får tilgang til de nye produktene, noe jeg han vet gjestene vil prissette i form av å være delaktig i en fremtidshistorie, men også ved at gjestene vil være mer betalingsvillige.

- Det snakkes mye om kvalitet, og selv om kvalitetsbegrepet er subjektivt, kan det beskrives på følgende enkle måte: Hvis opplevelsen er høyere enn forventningen, vil gjesten oppleve produktet som et kvalitetsprodukt, sier han.

Derfor vil produsentene av grønnsakene alltid bli håndplukket for å kvalitetssikre produktene.

Kvalitet

- Som kjøkkensjef er jeg opptatt av friske, holdbare, næringsrike og crispie grønnsaker til enhver tid. Dessverre er det i storhusholdningen i dag et økende problem at grønnsaker ikke lenger har en kvalitet som harmonerer med et storkjøkkens behov for rasjonell produksjon med tanke på oksidasjonshastighet, smak og produktenes næringsinnhold.

- Moderne produksjonsmetoder har dessverre større fokus på volum og vekt enn produktenes kvalitet. Mange av dagens produkter er dessverre allerede dårlige før du får dem inn på benken. Dette skal gjøre noe med dette problemet, mener Kristensen.

Krav til produktene

Det er en tydelig trend både her hjemme og ellers i Europa at vi går bort fra fete sauser og tilsetningsstoffer til mer grønne retter og ulike salatbarer. Ved at hovedingrediensene etter hvert blir mer og mer vegetarisk, setter dette enda større krav til kvaliteten på produktene.

- Vi ønsker å bygge videre på den trenden som allerede er, ved at de

produktene som er populære i dagens storkjøkken, blir enda bedre med tanke på næringsinnhold, holdbarhet og smak, forklarer Kristensen.

Oksidasjonshastigheten har som sagt en enorm betydning under produksjon av salater o.l. Innsparing ved å bruke en ny generasjon grønnsaker vil sannsynligvis føre til en halvering av svinnet. Dette gjelder både i produksjon på kjøkkenet og ved kjølelagring.

23. oktober

På lanseringsdagen tirsdag 23. oktober blir det seminar med kjøkkensjefer og helsepersonell.

- V

i vil blant annet sette søkelyset på hvilken betydning mat med høyere næringsinnhold har å si i forhold til ulike livsstilssykdommer, i tillegg til hvilken betydning en ny generasjon grønnsaker har å si for produksjon i storkjøkkenet. (oksidasjon og svinn). Deretter vil selvfølgelig i tillegg servere retter som inneholder neste generasjon grønnsaker, sier Kristensen.

.

Powered by Labrador CMS