Plastvin-Newswire

Plast utfordrer papp

Over halvparten av all vin som selges i Norge er på papp. Nå har pappvinen fått en utfordrer i plast. En halvt gjennomsiktig plastkube er kommet i norske vinhyller. Vinboksen i hardplast er spesiallaget for norske forhold og inneholder tre liter vin.

Publisert

- Nordmenn vil ha det enkelt og praktisk, særlig om sommeren. Vinkuben i hardplast tåler fuktighet og vann og kan gjerne legges i sjøen dersom vinen trenger rask avkjøling. Det gjør kubevinen særlig velegnet som ferievin og til hytte- og båtliv, sier Victoria Brandvold i vinimportøren Podium Wines til Newswire.

Moderne designDet var ønsket om friskere og mer moderne design på vinkartongene som fikk Podium Wines til å utvikle plastkuben. - Det har nesten ikke skjedd noen fornyelse av vinemballasjen siden pappvinen kom sommeren 1988. Vi hadde lyst på en mer moderne og oppdatert design som tar seg bra ut på bordet, sier Victoria Brandvold.

Hun tror mange vil like kombinasjonen av den nye kubeformen og det gjennomsiktige materialet på vinboksen. - Plastkuben skiller seg klart fra pappkartongene. Det gir en ny opplevelse å kunne se vinen inne i boksen, sier hun.

Tre varianter Vin på gjennomsiktig plast er en uvanlig kombinasjon. Men ingen trenger bekymre seg over at lyset skal ødelegge vinen.- Lyset har ingen innvirkning på kvaliteten, det har vi testet ut. Husk at vinflasker også er gjennomsiktige, sier Brandvold. Plastkuben kan selvsagt resirkuleres etter bruk.

Vinkuben finnes med både rødvin, hvitvin og rosévin. I fjor ble det gjort et testsalg av den hvite vinen, og i år kommer rød og rosé i tillegg. Rødvinen finnes i de fleste av utsalgene til Vinmonopolet, mens rosévinen og hvitvinen er på bestillingslisten.- Vinen på kubene er nøye utvalgt. I år har vi funnet tre franske viner fra Languedoc-distriktet som vi mener er den beste vinen for året. Neste år kan det bli viner fra helt andre distrikter.

Vil lette valget

Mange synes det er vanskelig å velge vin fra det store utvalget av kartongvin på Vinmonopolet. Victoria Brandvold tror kubevinen kan gjøre valget lettere.- Kubene er lett gjenkjennelige og skal alltid fylles med kvalitetsvin som kan drikkes umiddelbart. Vintypen kan variere, men vi plukker bare ut god vin som passer for norske ganer og norsk mat, sier Victoria Brandvold.(Newswire)

Powered by Labrador CMS