Penger hotell

Betydelig flere konkurser i hotell- og restaurantbransjen

328 norske bedrifter gikk konkurs i september. Det er 53 prosent flere enn september i fjor, viser en analyse fra kredittopplysningsbyrået Experian. Aller hardest rammet er hotell- og restaurantbransjen, der det var en økning i antall konkurser på hele 83 prosent sett i forhold til september i fjor.

Publisert

- Hotell- og restaurantbransjen rammes aller mest, men den kraftige økningen i konkurser rammer nå alle bransjer og det meste av landet, og det er alvorlig, sier direktør Gabor Molnar i Experian, tidligere CreditInform. Han mener det er dramatisk at så mange bedrifter allerede har gått konkurs, siden det først er de siste ukene alvoret i den økonomiske situasjonen har gått opp for folk flest i Norge.

Konkursbølge

Konkurstallene for september viser at det var 93 flere konkurser enn i august og 113 flere enn i september i fjor.- Det er store sesongvariasjoner i konkurstallene gjennom året, derfor er det mest hensiktsmessig å sammenligne én måned med samme måned tidligere år, sier Molnar.I så måte skiller september seg ut negativt på mange måter.- Tidligere har det bare vært enkelte bransjer som har opplevd en økning i antall konkurser. Det nye nå er at konkursbølgen ser ut til å ramme alle bransjer, sier Molnar.

Verst for reiselivet

Bygg- og anleggsbransjen har lenge slitt med mange konkurser, og det fortsetter i september. Enda hardere rammet er hotell- og restaurantbransjen, som kan vise til en økning på 83 prosent fra september i fjor. Varehandelen har 45 prosent flere konkurser. - Årets sommer var dårligere for mange reiselivsbedrifter enn i fjor, og det gir seg nå utslag på statistikken, sier Molnar.

Flere vil rammes

Experian-direktøren tror konkurstallene kommer til å øke utover høsten, fordi folk vil kutte ut unødvendige utgifter.- Restauranter, butikker og håndverkere er blant dem som vil rammes hardt. Spørsmålet er hvor lenge de dårlige tidene vil vare og hvor mange virksomheter som vil overleve. Det vil helt klart bli en avskalling, sier Molnar. Konkurstallene viser at det nå er flere konkurser enn før i alle fylker, med unntak av Troms, Finnmark og Telemark, melder http://www.in-publish.no/

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS