Choice logo

Choice miljøsertifiserer samtlige 160 hoteller

Choice vil miljøsertifisere alle kjedens 160 hoteller i 2009 etter ISO-14001 standarden. Seks pilothoteller har allerede implementert det omfattende miljøstyringssystemet. Samtidig innfører Choice et åpent klimaregnskap for hele virksomheten.

Publisert

- I Choice har vi arbeidet med ambisiøse miljøtiltak siden innføring av ENØK-prosjektet i 2003. Nå har vi sett behov for å samle, systematisere og forsterke vårt miljøarbeid. I Choice har vi et løfte om å gjøre alt vi kan for miljøet. Med ISO-sertifisering og klimarapportering, kan vi arbeide

systematisk for kontinuerlig å forbedre oss, samtidig som vi åpent rapporterer fremgang, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Choice Hotels Scandinavia.

Miljøsertifiserer 160 hoteller i 2009

Det er Det Norske Veritas (DNV) som sertifiserer hotellene for Choice.

Standarden legger vekt på kontinuerlig forbedring og systematisk og målrettet miljøarbeid. Prosjektet involverer 8500 Choice ansatte i tre land.

Seks pilothoteller allerede sertifisert

Seks pilothoteller har allerede innført miljøstyringssystemet.

Onsdag 21. januar ble Comfort Hotel i Malmø (S), Clarion Collection Hotel Temperance (S), Clarion Hotel Bergen Airport (N), Quality Spa og Resort Holmsbu (N), Quality Hotel Leankollen (N) og Clarion Hotel Copenhagen (DK) offisielt ISO-sertifisert av DNV. Erfaringer fra endringsprosessen ved disse seks hotellene blir viktig når miljøledelsessystemet nå implementeres i hele organisasjonen.

Lanserer klimaregnskap

Som et ledd i den store miljøsatsingen har Choice i tillegg utarbeidet et omfattende klimaregnskap, Carbon Footprint. Rapporten viser klimautslipp for kjeden totalt, samt for hvert enkelt hotell og er utarbeidet av ECOHZ og Østfoldforskning.

2007-rapporten inneholder klimautslipp omregnet i CO2-ekvivalenter for hotellenes energibruk, reiser for ansatte, samt tjenestereiser.

I 2007 tilsvarte dette 20 000 tonn CO2 for kjeden totalt. Klimaregnskap for 2008 offentliggjøres til våren. Da forventer Choice å se resultatene av klimatiltak iverksatt i løpet av fjoråret.

Powered by Labrador CMS