Øl tappekran illustrasjon Colourbox
Øl tappekran illustrasjon Colourbox

Juleølet på plass

Fredag 23.oktober gikk startskuddet for årets juleøllansering på landets puber og restauranter. I dag, mandag 26.oktober, er juleølet til salgs i butikker og på Vinmonopolet.

Publisert

Denne helga var juleølet tilbake i landets puber og restauranter. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Juleølet har røtter flere tusen år tilbake. Hvert år er nordmenn like spente på hva årets juleøllansering bringer av smaker og opplevelser, og hvert år er bryggerimesterne enige om at aldri før har de laget så godt juleøl som akkurat i år.

Juleøl engasjerer

- Det er stor interesse for juleøl hvert år. Det ble i 2008 solgt 5,3 mill liter juleøl som var en vekst på 2,9 % fra 2007. Vi opplever at forbrukerne er ivrige etter å smake seg frem til ”årets favoritt”,og for mange har private juleøltester blitt en tradisjon. I denne perioden foretrekker vi mørkere, fyldigere og mer smaksrikt øl som passer godt til den fetere og tyngre norske julematen, sier kategoridirektør for øl i Ringnes, Albert Forsén.

- Ringnes har juleøl for alle situasjoner. Basert på forbrukerinnsikt og kunnskap om juleølsituasjoner, plasserer vi vårt utvalg av juleøl inn i de to store brukssituasjonene; øl til julefesten og øl til julematen, fortsetter Forsén.

Lokale julehelter

I anledning Frydenlunds 150-årsjubileum i år har bryggerimesterne tatt fram et ekstra fyldig Frydenlund Juleøl for salg i butikkene.

Videre har alle juleølvariantene fra Ringnes og E. C. Dahls fått nytt design, samtidig som også Nordlands Juleøl er tilbake.

Alkoholfritt juleøl

- Også i år kommer Ringnes med alkoholfritt juleøl; Munkholm Juleøl. Vi ser at forbrukerne ønsker smaken av øl uten alkohol, spesielt gjelder dette i måltidssituasjoner. Munkholm Juleøl er brygget med innslag av karamellmalt som gir en sødme til ølet som passer godt til den klassiske norske julematen.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS