Scandic Freddy Bruu3

Økologisk fårikål på Scandic

I morgen, torsdag 24. september, feires igjen Fårikålens Festdag mange steder i landet. På Scandic vil de denne dagen servere tradisjonell og heløkologisk fårikål med lammekjøtt fra norske gårder, levert av Norgården.

Publisert

Food and beverage-manager i Scandic, Freddy Bruu, byr på økologisk fårikål på Fårikålens Festdag . (Foto: Morten Holt)

Fårikål er Norges nasjonalrett, og Fårikålens Festdag feires den siste torsdagen i september hvert år

– Fårikålen svever mellom husmannskost og festmat og har blitt en fast tradisjon på høsten for mange. Scandic er glad i tradisjoner og festligheter og ønsker derfor å gjøre noe ekstra ut av dagen, sier F&B Manager for Scandic-hotellene i Norge, Freddy Bruu.

Gjennomført

Med sitt miljøengasjement har Scandic også forsøkt å ta et steg videre, nemlig ved å servere heløkologisk fårikål til sine gjester.

– Med økologiske råvarer av hodekål, pepper, mel, poteter og saftig ferskt lammekjøtt fra norske gårder – blir fårikålen vi serverer heløkologisk, sier F&B Manager for Scandic-hotellene i Norge, Freddy Bruu.

Fårikålfest 24. september

Fårikålens festdag arrangeres alltid siste torsdag i september. (Illustrasjonsfoto: Opplysningskontoret for kjøtt)

– Norske forbrukere blir stadig mer opptatt av lokal mat som er produsert uten bruk av kjemiske sprøytemiddel og kunstgjødsel, og uten tilsatt

kunstige aroma- eller fargestoffer. Debios økologiske godkjennelse av menyen og råvarene er en forsikring overfor forbrukerne om at de økologiske varene er hva de gir seg ut for, forklarer Bruu.

– Torsdag 24. september vil man på alle hotellene servere fårikål Vi ønsker både våre boende og ikke boende gjester hjertelig velkommen til fårikålfest på Scandic, sier Freddy Bruu.

Powered by Labrador CMS