Jon Nordbø Polar Seafood nett

Sjømat i alle varianter til restaurantbransjen

Grønlandske skallreker er fortsatt den desidert største salgsvaren, men Polar Seafood Norway er i stadig utvikling, og storhusholdningsmarkedet etterspør i stadig større grad også produkter som kamskjell, kongekrabbe, kreps, scampi og hummer.

Publisert

Salgssjef Jon Nordbø i Polar Seafood. (Foto: Morten Holt

- Skallreker er uten tvil lokomotivet vårt, men den store nyheten dette året er såkalt Hyperfresh hummer, en metode for videreforedling av denne svært så ettertraktede varen, forteller salgssjef i Polar Seafood Norway, Jon Nordbø, til Horeca/Horecanytt.

Fangst, foredling og salg

Den norske avdelingen er en salgsavdeling for det store dansk- og grønlandseide selskapet, som omsetter for over to milliarder danske kroner årlig.

Polar Seafood ble startet som et fangsselskap på Grønland i 1984, og selskapet har i løpet av 25 år vokst seg store på det internasjonale markedet. Nå opererer Polar Seafood med både fangst, foredling og salg.

Kaldt- og varmtvannsproduksjon

Noen av produktene fra Polar Seafood. (Foto: Morten Holt)

Selskapet selger utelukkende fryste sjømatprodukter, enten frosset ned direkte på fangsbåten (sjøfrosne produkter) eller på foredlingsanleggene (landfrosne produkter).

Polar Seafood opererer i dag over store deler av verden. Kaldtvannsproduksjonen (reker, hummer, blåkveite, kamskjell, kongekrabbe etc.) foregår i Norge, Canada og ved Grønland, mens varmtvannsproduksjonen (scampi etc.) foregår i asiatiske farvann.

- Det er verdt å bemerke at vi ikke henter scampi der det er fare for ødeleggelse av mangroveskog, presiserer Nordbø.

Grønlandske reker

Grønlandske kaldtvannsreker, eller Pandalus borealis (latin), er selskapets klart største salgsvare/produkt..

Den totale fangsten av reker er om lag 50 000 tonn årlig.

Hummer fra Polar Seafood. (Foto: Morten Holt)

Rekene har en spesielt fast konsistens på grunn av meget langsom oppvekst på mellom 200 og 500 meters dybde i det kalde (mellom 0 og 8 grader) ishavet mellom Grønland og Canada.

- Mange kunder foretrekker fryste rekker fordi de vet at kvaliteten er førsteklasses og lik hver eneste gang. Det går fire timer fra rekene tas om bord i tråleren til de er frosset. Deretter blir de sortert etter størrelse, forteller Nordbø

Skallreker utgjør den vesentlig største andelen av salget, men firmaet har anlegg i Danmark som videreforedler kokte pillede reker og pillede reker i lake.

Sjøfrosne og landfrosne kamskjell

- Vi ser at restaurantmarkedet i Norge etterspør våre produkter. Sjøfrosne kamskjell er ettertraktede varer. Da åpnes kamskjellene på

Scampi fra Polar Seafood. (Foto: Morten Holt)

fangsbåten, og går rett til innfrysing. Det hever kvaliteten på produktet, og vi ser at kjøkkensjefen spesielt ønsker de sjøfrosne kamskjellene. Det er et svært godt alternativ til ferske produkter. Det er lik kvalitet hver gang, og produktet har lang holdbarhet på kjøl etter at de er tint i og med at det går bare en time fra de tas opp til de er fryst.

Les hele saken i Horeca nummer 5 2009

Du kan abonnere på Horeca her

"
Powered by Labrador CMS