Puneet Chhatwal Rezidor Hotel Group
Puneet Chhatwal Rezidor Hotel Group

Rezidor med enda en ny rekord

I 2010 åpnet selskapet Rezidor Hotel Group 7200 rom, og overgikk dermed resultatene fra 2008 (6500 rom) og 2009 (7100 rom). – Gjennom hele den globale økonomiske nedgangen har vi holdt veksttakten oppe, sier Puneet Chhatwal, Senior Vice President & Chief Development Officer i Rezidor Hotel Group.

Publisert

– Vi gleder oss til to åpninger i Sverige. I Stockholm vil Rezidor åpne dørene til Radisson Blu Waterfront Hotel, med 414 rom nær Skandinavias største kongressenter, mens et nytt Park Inn i Malmö er planlagt åpnet i årets første kvartal, sier Puneet Chhatwal, Senior Vice President & Chief Development Officer i Rezidor Hotel Group.

– Men vi har ikke bare vokst, vi har også vokst på en balansert og lønnsom måte, i fullt samsvar med vår ”asset light” forretningsmodell, sier Chhatwal.

Flere flaggskip

Blant høydepunktene i Rezidors 2010-åpninger finner vi flaggskip som Radisson Blu Hotel i Milano, et av byens mest elegante hoteller, Radisson Blu Gautrain Hotel, Sandton Johannesburg i hjertet av Sør-Afrikas viktigste finansdistrikt, og det luksuriøse Radisson Royal Hotel i Moskva, tidligere Hotel Ukraina, en av Stalins vidgjetne ”Syv søstre”-skyskrapere.

Baltikum

Rezidor fullførte i april 2010 også en fremragende porteføljetransaksjon og tok over forvaltningen av det forhenværende Reval Hotels, den største hotellkjeden i Baltikum (2300 rom fordelt på ti hoteller i Latvia, Estland, Litauen og Russland).

Dessuten åpnet konsernet 18 hoteller under Park Inn by Radisson-merket. Dette omfattet prosjekter i europeiske byer som Frankfurt, Oslo og Stockholm – hoteller som tydelig demonstrerer at Rezidor fremdeles lykkes i å utvikle merkevaren i hjemmemarkedene.

20 000 rom på tre år

– Vi er godt posisjonert for oppgang, og for å fortsette suksesshistorien. Vi har stadig flere prosjekter på gang, og våre ”pipelines” for Radisson Blu og Park Inn by Radisson er de største innenfor sine markedssegmenter, fortsetter Chhtawal.

Totalt i Europa, Midtøsten og Afrika har Rezidor 20 000 rom under utvikling som er planlagt å komme i drift i løpet av de neste tre årene – over 95 prosent av disse består av honorarbaserte driftsavtaler og franchisekontrakter.

Hotel Missoni Kuwait

– Vår strategi for videre lønnsom vekst ved hjelp av slike ikke-forpliktende kontrakter omfatter et sterkt fokus på markeder i ekspansjon som Russland/SUS og Afrika. Disse har stort potensial som følge av betydelige naturressurser, høy vekst i BNP og mangel eller underkapasitet på internasjonale merkehoteller, fremholder Chhatwal.

Blant de prosjektene det knytter seg størst forventninger til i 2011, er Hotel Missoni Kuwait. Det vil utvilsomt bli lagt merke til, med et unikt formuttrykk som kombinerer Missonis særpregede og ikoniske mønstre med Den arabiske golfens farger og eleganse.

– Vi gleder oss også til to fantastiske åpninger i Sverige: I Stockholm vil Rezidor åpne dørene til Radisson Blu Waterfront Hotel, med 414 rom nær Skandinavias største kongressenter, mens et nytt Park Inn i Malmö er planlagt åpnet i årets første kvartal, sier Chhatwal.

Pressemelding

Vil du ha gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no? Klikk her

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS