Trondheim Clarion Brattøra

Hardere hotellkonkurranse i Trondheim

En ny rapport spår billigere hotellrom og lavere belegg på hotellene i Trondheim i årene som kommer, skriver NRK Trøndelag på nett. I løpet av de neste to årene vil Midt-Norges hovedstad få nesten 600 nye rom. Mandag ble grunnsteinen lagt ned for Clarion Hotel & Congress Trondheim.

Publisert

Illustrasjon av Clarion Hotel & Congress Trondheim, som skal åpnes i 2012. (Illustrasjon: Space Group)

Det skal, ifølge utbyggerne, bli Trondheims nye store konferansehotell. Det planlagte åpningen er i 2012. Hotellet i åtte etasjer på totalt 31 500 kvadratmeter vil få 400 hotellrom. Det beregnes rundt 130 000 overnattingsdøgn i året når hotellet på kaiområdet Brattøra åpnes om to år.

Les mer om grunnsteinnedleggelsen ved Clarion Hotel & Congress Trondheim her

I tillegg bygger Rica Hotels et nytt hotell i byen – med 170 rom. Dette skal åpnes i 2011.

Færre hotellovernattinger

Ifølge den årlige hotellnæringsrapporten har det vært stor nedgang i belegget ved hotellene i Trondheim de siste to åra. Med to nye hoteller vil belegget falle dramatisk fra 2012 dersom ikke etterspørselen øker, skriver NRK Trøndelag.

Men dette bekymrer verken utbygger Reitan eller driver Stordalen.

Les mer om hotellet her

Blir et landemerke

"

Havneområdet Brattøra i Trondheim. (Foto: Trondheim Havn)

Hotellet som alt er i ferd med å skyte i været har pop og rock-muséet Rockheim som nærmeste nabo.

– Det vil med sine åtte etasjer virkelig ruve på Brattørkaia. Om folk kommer med fly eller båt eller tog eller fly så kommer de til å se dette flotte bygget, sa Petter Stordalen ved grunnsteinnedleggelsen.

Vil du ha gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no? Klikk her

Stordalen og Reitan

Det er Choice som skal drifte hotellet, mens Realinvest og Odd Reitans EC Dahls Eiendom investerer 760 millioner i selve bygget.

– Det å være med å bygge et hotell i sentrum av Trondheim, er midt i forretningsidéen til eiendomsselskapet, sier Odd Reitan.

– Vi bygger jo dette hotellet for at det skal stå her i flere hundre år, så det vil sikkert overleve 30-40 kriser, og vi bekymrer oss verken over krisene eller konkurransen, sier Stordalen til NRK Trøndelag.

Les også om grunnsteinnedleggelsen på Adressa.no

"
Powered by Labrador CMS