Brattøra

Legger ned grunnstein for storhotell i Trondheim

Mandag 18. oktober legges grunnsteinen ned for det nye store Clarion-hotellet på Brattøra i Trondheim. Som alltid fra Choice sin side det ned en tidskapsel – som viser hendelser fra byggeåret. Clarion Hotel & Kongress i Trondheim skal etter planen åpnes i mai 2012.

Publisert

Havneområdet Brattøra i Trondheim, der Choice skal åpne det nye storhotellet i 2012. (Foto: Trondheim Havn)

Rica og Radisson har de siste årene festet grepet i Trondheim. Clarion Collection-hotellet like i nærheten har ikke fenget like bra.

Nå ønsker Choice å gjøre noe med situasjonen i trønderbyen, og det nye hotellet skal sørge for at kjeden skal ta opp kampen med de andre kjedene.

Over 400 rom

Det er Realinvest og Reitangruppen som sammen har oppført Trondheims nye kongresshotell på Brattøra, like ved Pirbadet i Trondheim.

Nå vil Petter A. Stordalen bli størst i Trondheim. (Foto: Choice)

Hotellet, som blir på over 31 000 kvadratmeter og som får over 400 rom, blir et Choice-drevet hotell.

Blir et landemerke i Trondheim

Det er Petter A. Stordalen, Odd Reitan og Hans Hoff som legger ned grunnsteinen på det tidligere kaiområdet Brattøra.

– Vi skal bygge byens storstue, og kan love Trondheim by et arkitektonisk landemerke og en attraksjon, sier Odd Reitan, en av utbyggerne bak trondheimsbaserte Star Property. Sammen med søskenparet Mona og Hans Hoff i Realinvest står Reitan bak selskapapet som nå investerer 760 millioner kroner i det nye hotellprosjektet.

Hotellet blir det største av sitt slag i Norge innenfor energiklasse A.

200 ansatte og 130 000 gjester i året

Hotellet vil når det åpner ha 200 ansatte, og skal kunne hilse 130 000 hotellgjester (80 000 konferansegjester) velkommen hvert år.

– Vi har en ambisjon om å være størst i alle viktige skandinaviske knutepunkter. Nå er gravemaskinene sendt til Trondheim, sier Petter A. Stordalen i Choice Hotels Scandinavia, som skal drifte hotellet.

1800 personer i kongressalen

Clarion Hotel & Kongress Trondheim blir ett av de største kongresshotellene i Skandinavia med plass til 1800 personer i kongressalen, og skal etter planen åpnes i mai 2012. Byggestart er i januar 2010.

Les også: Choice bygger stort kongresshotell i Trondheim

Vil du ha gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no? Klikk her

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS