Quinta de passadouro POrtugal

Podium Wines blir større

Podium Wines AS tar over importen av den portugisiske rødvinen Passadouro 2007 fra Douro, og portvinen Passadouro Vintage 2005, fra produsenten Quinta do Passadouro.

Publisert

Quinta do Passadouro ligger i Dourodalen på ved elven Pinhão, og 8 kilometer fra landsbyen med samme navn. Eierne av vingården er Bohrmann-familien som opprinnelig er tysk-belgiske, og Jorge Serôdio Borges som er fra Dourodalen.

"

Podium Wines as tar over agenturet på Quinta do Passadouro fra Portugal. (Foto: Quinta do Passadouro)

Sistnevnte kommer fra en familie med lange tradisjoner innenfor vin- og særlig portvinsproduksjon. Borges er også direktøren og vinmakeren på gården.

Oliven og vinmark

Vinmarkene er delt i to: Quinta do Passadouro med sine 20 ha vinmark og 5 ha oliven trær, og Quinta do Sibio med 20 ha vinmark.

Disse 40 hektar med vinmark er dyrket med lokale druesorter fra Douro-dalen, som Touriga Nacional, Touriga Franca, Sousão og Tinta Barroca.

Oppgradering av vinmarka

I løpet av de siste årene er det også blitt investert mye i vinmarkene, samt et helt nytt og moderne produksjonsanlegg for å lage viner av enda høyere kvalitet. Men noen gamle tradisjoner består, og druene til portvinen blir fremdeles fot-tråkket i tradisjonelle ”lagares”.

Du kan også lese mer på www.podiumwines.no

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS