Alimentaria Roomservice
Alimentaria Roomservice

Roomservice uten kjøkken

Gjestene kan få mat på rommet, selv om hotellet ikke har kjøkken. Det er ikke annet enn ferdigretter til mikrobølgeovnen, men et spansk hotell- og restaurantselskap har skreddersydd ferdigmaten med tanke på roomservice.

Publisert

– Konseptet er nytt, og foreløpig har vi bare solgt det inn i Spania. Men vi satser på å tilby det i flere land, og merker at det er økende interesse for å ta inn roomservice i konseptet selv om hotellet ikke har noen restaurant, sier Xavier Matas Arnalot. (Foto: Georg Mathisen)

– Du kan tilby gjestene alt fra enkle supper til hele middager, forklarer Xavier Matas Arnalot. Han er direktør for det spanske selskapet Bocatto di Cardinale. På matmessen Alimentaria i Barcelona nylig hadde han stor pågang fra potensielle kunder som gjerne vil skaffe noen ekstra kroner på å tilby gjestene mat uten å investere i kjøkken eller ansette kokker.

Lavpris og automat

– Konseptet er nytt, og foreløpig har vi bare solgt det inn i Spania. Men vi satser på å tilby det i flere land, og merker at det er økende interesse for å ta inn room service i konseptet selv om hotellet ikke har noen restaurant, sier Arnalot.

Gjestematen passer spesielt for lavprishotellene som holder kostnadene nede, men likevel vil sikre seg noen ekstrainntekter på mat. Den kan også fungere bra for den økende gruppen av hoteller som baserer seg på automatisering. Sammen med automatisk innsjekk og betaling, passer det godt å tilby en fryser med mat og en mikrobølgeovn.

Middag for 35 kroner

På menyen har Bocatto di Cardinale 32 retter. De spenner fra billige supper til hele middager, med godt innslag av lokale, katalanske retter.

– De enkle suppene begynner på ti-femten kroner. De fleste rettene våre ligger rundt tjue, mens de dyreste koster 35 kroner, forteller Xavier Matas Arnalot. Han snakker om innkjøpspriser i EU, før norsk toll – men i forhold til ferdigrettene som gjestene kunne ha kjøpt i supermarkedet eller lavprisbutikkene, kommer room service-maten godt ut av prissammenligningen.

Til tross for at det er snakk om dypfryste retter som varmes i mikrobølgeovn, legger produsenten vekt på tradisjon og kvalitet. – Vi er et 100 år gammelt selskap som har drevet hoteller og restauranter hele tiden. At vi produserer matretter for salg utenfor våre egne restauranter, er av nyere dato, men det betyr at vi kan håndverket, hevder sjefen. Derfor er da også rettene uten kunstige tilsetningsstoffer, og skal aller helst være tradisjonskost slik den så ut og smakte for 350 år siden.

Restaurantmat

– Fordelen her er at du ikke trenger kjøkken eller kjøkkenansatte. Du kan for eksempel la resepsjonisten varme opp maten. Den som har egen restaurant, kan bruke rettene som et supplement etter at kjøkkenet er stengt, reklamerer Arnalot.

Les hele saken i Horeca nummer 5 2010

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Vil du abonnere gratis på nyhetsbrev fra Horecanytt.no. Klikk her

"
Powered by Labrador CMS