Grilling illustrasjon nett1

VM i grilling til helga

Fredag 22. og lørdag 23. oktober arrangeres VM i grilling i USA med norsk deltakelse. Om lag 100 lag, 30 av dem fra Europa, deltar. I premiepotten ligger det 30 000 dollar, eller rundt en kvart million kroner til fordeling. Det er ventet mellom 25 000 og 30 000 tilskuere til mesterskapet i grillingens hjemland.

Publisert

Craig Whitson, opprinnelig fra grillandet USA, er Norges ubestridte grillkonge.

VM i grilling arrangeres i år for 22. gang, denne gang i delstaten Tennessee. Mesterskapet heter egentlig Jack Daniel`s Invitational Barbecue World Championship fordi den kjente whiskyprodusenten er stor sponsor.

USA er grillingens hjemland

66 amerikanske lag med. Hver delstat stiller med ett lag. I tillegg har arrangørstaten et større antall deltakere. Om lag 30 lag fra Europa er med i konkurransen

Til helgen arrangeres VM i grilling (Illustrasjonsfoto: Opplysningskontoret for kjøtt)

– I USA er dette med grilling kultur. Mange av deltakerne er profesjonelle lag som konkurrerer omtrent hver helg, sier Hans Petter Rasmussen (43), som er utdannet pølsemaker og en av flere norske deltakere.

Deltar på europeisk lag

Rasmussen har siden 1994 arbeidet som fagopplæringskoordinator hos Nortura på Rudshøgda i Ringsaker, deltar på et sammensatt europeisk lag. Rasmussen stiller sammen med Steve Westerby fra Nortura i Oslo og tyske Camillo Tomanek. Tyskeren har jobbet for en av lagets sponsorer, Primo Grill. De skulle egentlig ha vært fem på laget, men to nederlendere har måttet melde forfall til VM i slutten av oktober.

Rasmussen deltok også i EM i grilling i sommer, der laget hans ble nummer ni.

Les mer om Hans Petter Rasmussen på Hamar Arbeiderblads nettsider

"
Powered by Labrador CMS