Grandhotel Schønegg Akaif Jakupi tunnel (4)

Driver panoramahotell i Zermatt

For at hotellgjestene på Grandhotel Schönegg i Zermatt skal få en lettest mulig adkomst, ble det i 1989-1990 bygget en tunnel rett inn i fjellet fra byen, og en heis som frakter gjestene 60 meter opp til resepsjonsetasjen.

Publisert

Fra restauranten på hotellet er det ikke noe å si på utsikten mot Matterhorn. Samtidig har du Zermatt under deg. (Foto: Hotellet)

Grandhotel Schönegg ligger høyt hevet over resten av den populære feriebyen Zermatt sør i Sveits, som nå er inne i høysesongen. Zermatt er ett av Sveits` absolutt mest populære vinterdestinasjoner.

Hotelldirektør Konrad Metry utenfor Grandhotel Schönegg, som ligger høyt hevet over resten av Zermatt by. (Foto: Morten Holt)

Hotellet ligger såpass høyt over resten av byen, at enkelte gjester syntes det var vel strialt opp bakken til hotellet etter en tur på byen. Så i 1990/91 sto tunnelen, som løste de problemene, ferdig.

– Heisturen opp tar 30 sekunder, og det tar omtrent fem minutter å gå på fra sentrum til tunnelinngangen, forteller hotelldirektør Konrad Metry (55).

Det var konas (Marie Jose) familie som startet hele eventyret tidlig på 50-tallet. Nå håper han at barna Sebastian (27) og Anna (25) viderefører familiens hotelltradisjoner.

Vil du ha gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no? Klikk her

Utsikt mot Matterhorn

Nå hotellgjestene omsider har kommet opp til hotellet, enten om de har tatt beina fatt eller tatt heisen, har de panoramautsikt utover byen og fremfor alt mot Zermatts aller viktigste trekkplaster, pyramidefjellet Matterhorn.

"

Portier Akaif Jakupi på Grandhotel Schönegg foran tunnelen til hotellet med den elektriske bilen til hotellet. (Foto: Morten Holt)

Det firestjerners hotellet er nå blant de dyreste og mer attraktive overnattingsstedene i byen, til alle årstider, men det er om vinteren trøkket er størst.

Forskjellige markeder

Sommer og vinter oppleves som vidt forskjellig av hotelldirektøren.

Vinter er høysesong på Grandhotel Schönegg.

– Det er to totalt forskjellige målgrupper som besøker oss. Sommerstid er det organiserte reisegrupper, vandrere, par og familier som er her. Atmosfæren er rolig, og gjennomsnittsalderen er høy. På vinteren er partyfaktoren høyere. Gjennomsnittsalderen er vesentlig lavere. Det festes og kjøres på ski, forteller Konrad Metry.

– Når våren kommer, og vårsola tar tak i vinteren – i mars, da har vi fulle hus hele tiden. Det er alltid vår desidert beste måned! Sier Metry med et bredt smil om munnen.

Fra tunnelen, som går 100 meter inn i fjellet, før du kan ta heisen 60 meter opp i resepsjonen. (Foto: Morten Holt)

Alpinmulighetene er uante. Ønsker du det kan du sågar ta heisen opp, og ta deg en tur ned til Cervinia i Italia på sørsiden av Matterhorn.

Skandinaver på fremmarsj

– Hvem kommer hit?

– Vi har gjester fra hele verden. Zermatt er blitt en verdenskjent turistdestinasjon.

Matterhorn er et spektakulært skue fra hotellet.

- Men de aller fleste gjestene kommer fra vårt eget land, Tyskland, Japan og Frankrike. Sist vinter hadde vi faktisk også veldig mange gjester fra Norge og Sverige. Tidligere har vi ikke hatt så mange skandinaver her, men forrige vinter var helt eksepsjonell i så måte, forteller han til Horeca.

Men også sommerstid er det mange turister på plass. Og hvis du ikke vil klatre til topps på fjellet, noe et fåtall gjør, kan du ta toget eller taubanen opp til steder på snaut 4000 meter – med nydelig utsikt mot fjellet med stor F.

Spa og velvære

Fra spa- og saunaavdelingen på hotellet har du fantastisk utsikt mot Matterhorn og Zermatt.

Foruten sin fantastiske beliggenhet med en utsikt de fleste vil sette stor pris på (når utsikten er god), byr for øvrig også Grandhotel Schönegg på en meget delikat basseng-, velvære- og spaavdeling.

Også her kan du nyte utsikten mot ett av de aller mest kjente fjellene i verden, Matterhorn – i badekåpe, bikini eller shorts.

Og da er vel egentlig opplevelsen fullkommen.

Saken fortsetter under bildet

Fra en av suitene på Grandhotel Schönegg i Zermatt.

Les mer på hotellets hjemmeside

Les mer om hotellet og Zermatt i det siste nummeret av Horeca, nummer 1 2011.

Bli abonnent på Horeca her

"
Powered by Labrador CMS