Andreas Viestad

Sparebankstiftelsen støtter Andreas Viestads pionerprosjekt

Onsdag 23. februar overrekker Sparebankstiftelsen 1,4 millioner til Geitmyra Matkultursenter for barn, et pionerprosjekt som kokebokforfatter, matskribent og TV-kokk Andreas Viestad står bak. Pengene skal brukes til oppussing og innredning av undervisningslokalene på gården.

Publisert

Stiftelsen Geitmyra Matkultursenter for barn har i dag fått 1,4 millioner av Sparebankstiftelsen. Pengene skal gå til oppusning og innredning av undervisningslokalene i drengestua på Geitmyra gård ved Sagene i Oslo.

"

Andreas Viestad.

- Et kjempeløft

- Dette er et kjempeløft for oss, sier Andreas Viestad.

- Vi gleder oss til å få barna inn i de fine lokalene på denne historiske gården. Her skal de få lære om matglede og om hvor maten kommer fra. Dette er viktig kunnskap for hele livet. Det handler om å lære, det handler om helsa vår. Men først og fremst handler det om en av livets virkelig gode ting, sier Viestad videre.

Viktig område

- Vi støttet prosjektet fordi Geitmyra matkultursenter tar tak i et viktig område som har mye oppmerksomhet om dagen. Jo mer kunnskap barn og unge har om vår matkultur jo bedre vil de være i stand til å ta egne lystbetonte valg om hvilken mat som gjør dem godt, sier Sissel Karlsen, gavesjef i Sparebankstiftelsen.

Tidligere har stiftelsen mottatt midler både fra Landsbruks- og matdepartementet og fra Undervisningsdepartementet. Dette viser at både myndigheter og andre instanser har fått øynene opp for betydningen av å gi barn kunnskap og ferdigheter på dette viktige feltet. Aktiviteten på Geitmyra skal rette seg mot barn og unge fra spedbarnsalderen til 15 år. Matkultursenteret åpner høsten 2011.

Ny utgave av Hvordan koke vann

Samtidig med den rause gaven fra Sparebankstifelsen, foreligger Viestads populære bok Hvordan koke vann i ny utgave. Med dette kan den produktive kokebokforfatteren skilte med et totalopplag for sine matbøker på over 60 000.

Siden nyttår har hele Norge kunnet følge den internasjonalt kjente TV-kokken og matformidleren Viestad i det spektakulære programmet En bit av Norge på TV2.

Powered by Labrador CMS