PlommerFotoCharlotteTheilmann

Me skulle plukka plommer i Hardanger.

Et av de store høydepunktene på høsten i Hardanger er å plukke søte og saftige plommer. Føl oppfordringa til Vestlandsfanden, ta turen til Hardanger og nyt smaken av ekte Hardangerplommer, heter det i en pressemelding fra Reisemål Hardangerfjord.

Publisert

Foto: Charlotte Theilmann

Plommer kan brukes til så mye. De kan spises akkurat som de er eller brukes til sylting, hermetisering, safting, til paier eller bakverk.

Foto: Lutro Gard

Mange muligheter

Plommer får du få tak ved selvplukk på flere fruktgårder, i salgsboder langs vegen eller ved å besøke gårdsutsalg eller gårdsmatbutikker i Hardanger.

Lutro Gard på Lofthus kan friste med både friske og hermetiserte plommer fra egen gard. Fruktbonde Helga Opedal forteller at hun i tillegg til å selge i eget utsalg også deltar på messer og leverer til flere butikkjeder.

Til hermetisering bruker hun både blåplommer og Opal.

– Den hermetiserte frukten er nydelig, spesielt sammen med litt pisket krem, vaniljeis eller sjokoladekake, sier hun.

Hardangerplommer

Hardangerplommer er ikke som andre plommer. Navnet Hardangerplommer fikk i 2006 status som ”Beskyttet geografisk betegnelse”.

Bare plommer med rett størrelse, farge, form og smak kan kalles Hardangerplommer. Hardangerplommer inkluderer sortene Avalon, Edda, Excalibur, Jubileum, Mallard, Opal, Reeves og Victoria.

Les mer på Hardangerfjord.com

"
Powered by Labrador CMS