Mathallenmai2011
Mathallenmai2011

Bli med på Matkulturdagen i oktober

Torsdag 27. oktober arrangeres den tredje utgaven av Matkulturdagen – i regi av Stiftelsen Norsk Matkultur. I år finner arrangementet sted i Mathallen i Oslo, og skal det handle om mat, kommunikasjon og omdømmebygging. – Meld deg på nå. Dette blir interessant og spennende, oppfordrer Unn Karin Olsen i Stiftelsen Norsk Matkultur.

Publisert

Mathallen i Oslo er arena for Matkulturdagen 27. oktober 2011. (Foto: Morten Holt)

– Vi spør: Hvordan kommuniserer vi verdiene ved norske råvarer, produkter og matopplevelser slik at de blir mer verdt både for den som selger og den som kjøper? melder Unn Karin Olsen.

Her er noen smakebiter fra programmet

* I Trøndelag skaper Trøndersk matmanifest entusiasme og kreativitet og har allerede fått store ringvirkninger. Daglig leder i OI! Trøndersk Mat og Drikke AS, Vigdis Bolås, vil fortelle om hvordan matmanifestet bidrar til lokal konkurransekraft.

* Lokale matopplevelser er kjernen i kommunikasjonen mot de internasjonale reiselivsaktørene for Lisbeth Fallan i Visit Trondheim. Bli med Lisbeth på bærtur i Bymarka og matdemo på reiselivsmesse. Hun vet at mat virker!

* Det vet også direktør Bjarte Gjerde på Rica Nidelven Hotel, en av de reiselivsbedriftene som virkelig har lykkes med å bruke mat som strategisk virkemiddel for å skape lønnsomhet.

Bjarte Gjerde deltar på Matkulturdagen. (Foto: Morten Holt)

* Hvordan kan det da ha seg at norsk mat og matkultur spiller en så beskjeden rolle i reiselivsstrategiene både regionalt og nasjonalt? Er det ikke på tide å fortelle verden at Norge har en matkultur og råvarer vi er stolte av, at vi har restauranter som serverer utsøkt kvalitet basert på lokale råvarer? Kort sagt: Kan vi bruke maten til å "brande" Norge på de internasjonale markedene? Det vil Audun Pettersen fra reiselivsavdelingen i Innovasjon Norge svare på.

Lunsj fra nyåpnet hotell

Deltakelse på Matkulturdagen på Mathallen på Vulkan i Oslo koster 1800 kroner per person. Da er lunsj inkludert. Den leveres av Scandic Vulkan, som åpnes nå i september.

Du kan lese mer om Mathallen i Horeca nummer 4 2011

Powered by Labrador CMS