BrainFoodTrøndelag1

Hjernemat på Rezidors trønderhotell

Nå innfører Radisson Blu og Park Inn-hotellene det nye matkonseptet Brain Food som standard møteforpleining i Trøndelag. Konseptet skal sikre at kropp og hjerne holder seg frisk, opplagt og konsentrert hele dagen.

Publisert

Kjøkkensjefene Henrik Svendsen ved Radisson Blu Royal Garden, og Hans Johan Frøset ved Radisson Blu Hotel Trondheim Airport har vært med å tilpasse matkonseptet Brain Food i Trøndelag. (Foto: Nina Mørk)

Høy hjerneaktivitet, optimal konsentrasjonsevne og opplagte møtedeltagere er et svært godt utgangspunkt for et vellykket møte. Norges trimdronning Kari Jaquesson understreket under lanseringen hvor viktig riktig ernæring er for å yte maks, både under trening og i møter.

Gjennom tett samarbeid med BAMA og ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky er konseptet tilpasset det norske markedet. Brain Food skal sikre optimale rammer for at møtedeltakere holder seg opplagte og fulle av energi hele dagen.

Saken fortsetter under bildet

Matkonseptet Brain Food, som er god smak og sunnhet i kombinasjon, sikrer at kurs og konferansedeltakere holder seg friske, opplagte og konsentrerte gjennom lange dager. (Foto: Nina Mørk)

Sunnhet, smak og velvære

Arsky understreker at Brain Food handler om sunnhet, smak og velvære med søkelys på økt opplagthet og overskudd hos møtedeltakerne.

– Maten vi spiser påvirker tenkeevnen vår. Hvitt kjøtt, fisk, frukt, kornprodukter og grønt har dokumentert positiv effekt på oss. Det gir energi og det er balansert ernæringsmessig. Og man trenger ikke gå på kompromiss med god smak. Brain Food er smak og sunnhet i en svært god kombinasjon, sier Arsky.

Brain Foods seks hovedprinsipper:

* Mer fisk, fullkorn, egg, frukt og grønnsaker

* Primært lokale og friske råvarer

* Rene råvarer med minimal industriell prosessering

* Mindre kjøtt og alltid fettinnhold på maks 10 prosent

* Naturlig søtet og aldri mer enn 10 prosent tilsatt sukker

* Fokus på kvalitets- og smaksopplevelser som skjerper sansene

App med sunt innhold

Ved introduksjonen av Brain Food lanseres også en smart phone applikasjon. Denne inneholder blant annet oppskrifter på Brain Food, intervjuer med ernæringsekspert og informasjon om de seks prinsippene. Hver måned blir det også lansert 10 nye oppskrifter. Man får tilgang til barcoden på annonser, brosjyrer og på www.radissonblu.no

Opprettholder konsentrasjon

Peter Anker-Møller. (Foto: Morten Holt)

Peter Anker-Møller, administrerende direktør på Radisson Blu Royal Garden, understreker at det nye konseptet er en del av hotellkjedens forsøk på å gi møtedeltakerne optimale betingelser for en suksessfull møteopplevelse.

– Vi har hele tiden fokus på å forbedre vår service og kvalitet, så når vi skjønte at møteplanleggerne ønsket mat som kunne hjelpe dem med å holde energi, inspirasjon og konsentrasjon oppe over lang tid satte vi i gang. Brain Food er skreddersydd for å opprettholde konsentrasjonen siden forpleiningen sikrer at innlæring og konsentrasjon holdes på topp hos møtedeltagerne, sier Peter Anker-Møller.

Lønnsomt med Brain Food

– Gjennom denne kostholdsendringen håper vi å få tilbakemeldinger fra våre møtekjøpere på at deres deltagere er mer opplagte og konsentrerte enn tidligere. Det optimale vil jo være hvis noen melder tilbake at deres deltagere har fått mer energi, at de får mer med seg av kursene og at de som et resultatet av dette også leverer bedre resultater for bedriften, sier Anker-Møller.

Standard møteforpleining

Ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky har tilpasset konseptet i Trøndelag. Hun har fått lokal bistand fra kjøkkensjefene Henrik Svendsen ved Radisson Blu Royal Garden, og Hans Johan Frøset ved Radisson Blu Hotel Trondheim Airport.

I tiden fremover blir konseptet standard møteforpleining, og det innføres på alle Radisson Blu og Park Inn-hoteller i Norge.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS