CarolineStrömfeltLindemans

Nordisk kamp om å bli internasjonalt vinland

Det australske vinhuset Lindemans ser til Norden når de skal lage en film for sin rosévin. Filmen og stedet som blir valgt, vil bli brukt som inspirasjon til Lindemans globale kommunikasjonsplattform for rosévinen.

Publisert

Caroline Strömfelt.

Bare uker etter ski-VM er de nordiske landene igjen i kappestrid. Denne gangen om å bli valgt som location for en internasjonal film, der budskapet kan nå flere titalls millioner mennesker. Sognefjorden, Stockholms skjærgård eller kanskje de finske innsjøer?

Perfekt samspill

- Nordisk natur- og kulturlandskap, kledd i sen vår- eller sommerdrakt, er perfekt i samspill med vår rosévin. Vi på Norden-kontoret ble derfor veldig glade da Lindeman’s internasjonale ledelse informerte om at inspirasjonsfilmen for den nye globale kommunikasjonsplattformen skal spilles inn et sted her i Norden, sier Caroline Strömfelt.

Hun har selv et dilemma i valget av hvem hun skal heie på. Som ansvarlig for Lindeman’s i Norge er hun forpliktet til å si Norge, samtidig som hun er svensk.

- Begge land har en fantastisk natur, om enn på hver sin måte. I kraft av jobben velger jeg å si Norge, siden en film herfra vil bety fantastisk Norges-reklame til land over hele Europa, Amerika, Asia og Australia. Dessuten tror jeg Norge best matcher Lindemans profil, sier Caroline Strömfelt.

Norske vinmaker-traineer

Det er i hvert fall ingen tvil om at den matchen har slått til andre veien. De siste årene har Lindemans dessuten sendt norske traineer ned til sine vingårder i Australia, for å være med på produksjonsprosessen fra innhøsting av druer til vinen er tappet på flaske.

I vinter har hovmester Heidi Iren Hansen ved Refsnes Gods på Jeløya, vært trainee hos Lindemans. I tillegg er Lindemans sine viner svært populære i Norge og i Norden.

Laste opp bilder

Lindemans World Wide vil velge hvilket land som er best egnet i løpet av de neste par ukene. Dersom Norge blir valgt ut, gjenstår det å finne ut hvor i landet innspillingen skal skje. Lindeman´s vil sette opp en egen nettside hvor landet kan vise hva de har å by på. Hvem som helst – enten det er turistkontoret eller lokale ildsjeler eller bare noen som synes de vet om det perfekte stedet – vil kunne enkelt laste opp sine bilder på nettstedet.

Da begynner lokalkampen og skulle Norge bli valgt blir det viktig at alle som mener de har det perfekte stedet bidrar, for å vise det fantastiske mangfoldet i norsk natur og kulturlandskap.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS