Sjømat illustrasjon Scampi1

Verdens sjømatelite til Oslo

450 toppsjefer, 25 land, 250 selskaper, 70 foredragsholdere og 7 forskjellige seminarer. Verdens sjømatelite møtes i Oslo denne uka på den internasjonale sjømatsektorens største businesskonferanse - "North Atlantic Seafood Forum".

Publisert

Illustrasjonsfoto. (Foto: Morten Holt)

– Bærekraftig utvikling er ikke bare viktig for myndigheter og bransjen, men i økende grad også for forbrukerne. Derfor er det bra at spørsmålet om bærekraftig utvikling står i sentrum på konferansen i år, sier fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen, som selv er en av foredragsholderne.

Berg-Hansen mener det er viktig for bransjen å møtes for å inspirere hverandre og søke ny informasjon og innovasjon.

- Forhåpentligvis vil konferansen bidra til diskusjoner om mulighetene og utfordringene i denne bransjen, sier Berg-Hansen.

Et foregangsland

- Forhåpentligvis vil konferansen bidra til diskusjoner om mulighetene og utfordringene i denne bransjen, sier Berg-Hansen.

Direktør i North Atlantic Seafood Forum, Jørgen J. Lund, er enig med Berg-Hansen og mener Norge må ta sin plass som en av de største eksportnasjonene av fisk i verden.

- Norge er foregangsland i denne bransjen og har kompetansen og kapitalen til å ta en ledende posisjon, sier direktør og daglig leder for konferansen Jørgen J. Lund.

Norge i en ledende posisjon

- Alt ligger til rette for at Norge, med denne konferansen, tar en ledende posisjon og skaper en arena der hele bransjen kan komme sammen, sier Lund.

Blant de andre foredragsholderne ved konferansen er verdens fremste eksperter og ledere for de største sjømatselskapene i verden samt statlige organisasjoner, internasjonale organisasjoner, interessegrupper og ministerier. Hele 70 forskjellige toppledere fra næringen, skal være innledere på de sju forskjellige seminarene, på konferansen som varer fra 1. til 3. mars.

Årets sjømatforum tjuvstarter med en egen pre-konferanse om marin innovasjon i regi av innovasjonsnettverket Marelife. Seminaret fokuserer på samarbeid mellom FoU og industri, og presenterer noen av de mest innovative casene fra marin forskning.

Les mer her

"
Powered by Labrador CMS