VintråkkingHeidiIrenHansentv

Vinelskere må tråkke til

For de som vil bytte ut kuldegrader med drueranker begynner det å haste. Om kort tid starter druetråkkingen som gir en heldig vinner verdens beste (vin)terjobb på vingård i Australia.

Publisert

Heidi Iren Hansen (til venstre) tråkket og smakte seg til tur til Lindeman's i Australia sist vinter.

Det australske vinhuset Lindemans søker nemlig en vin-elsker til et toukers praktikantopphold på vingård i Australia. Alt som kreves er at du er glad i vin – ekspert blir du uansett av premien.

Alt vinarbeidet

- Som vinmaker-praktikant får den heldige være med på alt fra å tråkke druer til å tappe vin på flasker. Det blir to hektiske og innholdsrike uker siden det er mye å lære når god vin skal lages, sier Katrin Juvet, som representerer Lindeman’s i Norge.

Tett på vinmakerne

To år med vinmaker-konkurranser viser at folk fra hele landet er glad i både god vin og eksotiske opplevelser. I fjor var det rekordmange søkere, og blant dem som overbeviste juryen om at hun hadde motivasjon og eventyrlyst var Heidi Iren Hansen fra Askim.

Som en av finalistene ble 24-åringen invitert til Oslo der hun konkurrerte i druetråkking, vin-quiz og blindsmaking – og vant.

- Oppholdet på Lindemans vin-gårder i Australia var helt fantastisk og veldig lærerikt. Jeg fikk være med på alt fra å smake på druer sammen med vinmakerne, til å lage min egen blend av vin. Geografisk var jeg dessuten på forskjellige steder i landet både på store og mindre vinerier, forteller Hansen.

Tyngde i vin

Heidi Iren Hansen.

Å kunne være vin-bonde i Australia ved et av landets mest tradisjonsrike vin-hus, åpner for opplevelser vi ikke har tilgang til i Norge.

- Her hjemme kan man både lese om og smake på vin, men man får ikke nærkontakt med selve produksjonen. Derfor er dette en drømmesjanse for dem som søker tyngde innen vin-bransjen, enten man har en drøm om å bruke det profesjonelt eller bare er interessert på hobby-nivå, sier Katrin Juvet i Lindeman’s som regner med stor pågang om å bli vinmaker også i år.

Fjorårets vinner er ikke i tvil om hva drømmesjansen betyr:

- Går du med et lite ønske om å få jobbe med vin er et opphold på Lindemans vinerier et perfekt spark bak. Når du kommer hjem har du erfaring i massevis, sier Heidi Iren Hansen.

Slik søker du drømmesommerjobben:

Skriv noen ord om deg selv, din alder, hva du driver med og hvorfor akkurat du bør få reise til vingården. Her gjelder det å få din entusiasme for vin. Mer informasjon om praktikantjobben finn du på finn.no:

Se også www.lindemanswinemaker.com for mer informasjon.

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS