WACSlogo2

WACS 2014 med smak av Norge

Verdenskongressen for kokker i regi av WACS (World Association of Chefs Societies), regnes blant de mest prestisjetunge arrangementene i bransjen verden over. WACS 2014 skal arrangeres i Stavanger 15. til 19. juni 2014. Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL) er arrangør.

Publisert

Forberedelsene er allerede i gang, og den foreløpige tittelen på kongressen er ”Taste of Norway”.

Gissur Gudmundsson fra Island, som er president i WACS sier til NKLs blad Kjøkkensjefen at Stavanger-kongressen i 1994, sist gang kongressen ble arrangert i Norge, fortsatt står som historiens beste og største WACS-arrangement. Det knytter seg derfor visse forhåpninger til kongressen i 2014.

"

Islandske Gissur Gudmundsson er president i WACS.

Nordiske nasjoner markerer seg

– Kongressen i Stavanger i 1994 skapte internasjonal interesse for å lære om den nordiske matkulturen. Men det er også viktig at Norge nå samarbeider med de andre nordiske nasjonene for å skape nok en kongressuksess i Stavanger, uttaler Gudmundsson.

Siden den gang har de nordiske nasjonene markert seg voldsomt i internasjonale kokkekonkurranser, og så sent som i januar i år endte samtlige fem nordiske nasjoner blant de sju beste i Bocuse d’Or.

Krever planlegging i samarbeidsvilje

– WACS 2014 er nok en gyllen mulighet til å vise frem det nordiske kjøkkenet fra sin beste side. Det vil være et gode for alle de nordiske landene, både matmessig og politisk. Men det krever en god del planlegging og samarbeidsilje, sier den islandske WACS-presidenten, som også stiller til gjenvalg som presidentkandidat for den neste fireårsperioden (2012-2016).

WACS ble etablert så tidlig som i 1928, og har som formål å opprettholde og forbedre den kulinariske standarden for det globale kjøkken. Organisasjonen består av 93 offisielle kokkeforeninger, deriblant Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL), og representerer hele 10 millioner kokker over hele verden.

Les mer om WACS 2014 på NKLs hjemmeside

"
Powered by Labrador CMS