Rica Elgstua Foto Arve Nordlie2

Åpner hotell ved Hedmarks trafikknutepunkt

Førstkommende helg åpnes Ricas nye storstue i Elverum, Rica Elgstua Hotel. Hotellet ligger like ved det som kanskje er Hedmarks mest trafikkerte veikryss, der riksvei 3 fra Østerdalen møter riksvei 25 fra Hamar og Trysil.

Publisert

Rica Elgstua åpnes 1. juni. (Foto: Arve Nordlie)

Elgstua Gjestgiveri ble bygget 1959 og har vært og er et landemerke ved krysset like ved Terningmoen og Terningen Arena, som er kjent for store idrettsarrangement. Terningen Arena er blant annet Elverum-håndballens hjemmebane.

Gjenspeiler skogfylket

Ett av rommene.

Elgstua er blant Norges mest kjente restauranter med elg som spesialitet, og stedet er kjent for sine viltretter. Det nye Rica-hotellet er koblet til Elgstua, og gjestene vil kunne gå mellom den gamle delen og det nye hotellet. – Vi vil beholde den gamle stilen og konseptet på Elgstua med vår kafé, som serverer hjemmelaget tradisjonsmat, sier John Tømte, administrerende direktør for Rica Elgstua.

I tillegg til «gamle» Elgstua, blir det også en ny restaurant i det nye hotellet.

Nina Bogerud Caspari blir hotelldirektør. (Foto: Morten Holt)

Hotellet er bygd i betong, men kledt med liggende og stående trespiler for å gjenspeile nærheten til natur og skog. Også hotellrommene og lobbyen vil i sin utsmykning gjenspeile Elverums og Hedmarks store skoger.

– Dessuten vil vi benytte oss av nærheten til Norsk Skogmuseum og Glomdalsmuseet med tanke på spennende opplevelser for kurs- og konferansegjester, sier John Tømte til Ricahotels.no.

Ledelsen

John Tømte, som i mange år har drevet Elgstua, er administrerende direktør for nyskapningen, mens Nina Bogerud Caspari er ny hotelldirektør. Sistnevnte kommer fra Skaslien Gjestgiveri i Grue, der hun har vært salgs- og markedssjef. Hun har tidligere også bakgrunn fra Rica-systemet.

Eli Vestli er salgssjef på det nye hotellet, mens Halvår Grøt fra Røros er kjøkkensjef.

97 rom

Siste finpuss foran inngangspartiet før åpning til helga. (Foto: Arve Nordlie)

Hotellet, som åpnes offisielt lørdag 1. juni, får 97 rom, hvorav en suite og sju juniorsuiter. Dessuten er det møteromsfasiliteter og selskapslokaler for 200 personer, samt fire grupperom for 10-12 personer. Det blir som nevnt også en ny restaurant i tillegg til eksisterende Elgstua.

"Gamle" Elgstua i bakgrunnen. (Foto: Arve Nordlie)

Rica Elgstua Hotel har universell utforming, og vil være miljøsertifisert innenfor de strengeste krav til miljømerket Svanen.

Eierskap

Det er Tømte Holding AS med (51 %) og Terningen Arena (49 %) som står bak det nye hotellet. Terningen Arena eies igjen av Elverum kommune (51 %) og av Utstillingsplassen AS, Hamar (49 %).

Driftsselskapet for det nye hotellet, som altså skal seile med Ricas flagg, vil bli Elgstua AS, eid av John Tømte (100 %).

Powered by Labrador CMS