Britannia Hotel Trondheim1

Britannia blir Thon-hotell

Ærverdige Britannia Hotel i Trondheim blir Thon-hotell. – Det dreier seg om en langsiktig avtale, bekrefter Olav Thon. Avtalen trer i kraft 1. juli i år. Hotellkjeden har ingen planer om å forandre verken navnet eller særpreget på hotellet. Selve bygget ble oppført i 1870, mens fasaden er fra 1897. Fra før har 90-årige Thon hoteller som Bristol i Oslo, Rosenkrantz i Bergen og Stanhope i Brüssel. Det kan ifølge Thon ende opp med en ny luksushotellkjede, Thon Classic, på sikt.

Publisert

Britannia Hotel i Trondheim blir nå et Thon-hotell. (Foto: Morten Holt)

Overtagelsen ble presentert på en pressekonferanse på Britannia klokken 14.00 torsdag.

Britannia Hotel ligger sentralt i Trondheim, men har de siste årene hatt røde tall på bunnlinjen. Men det skal det bli en endring på, ifølge hotellkongen Olav Thon.

Olav Thon overtar Britannia Hotel i Trondheim. (Foto: Arkiv)

– Dette skal vi få sving på. Vi har jo en del erfaring i få hoteller til å gå i pluss, og vi skal sette i verk noen grep. Med initiativ og innsatsvilje skal nok dette gå veldig bra. Det skal ikke være vanskelig å få et slikt hotell til å gå i pluss, mener Olav Thon, som skal få hotellet tilbake på "hotelltoppen" i Trondheim, en by på som har fått mange nye hoteller og hotellrom de siste årene.

Konkurransen om hotellgjestene i trønderhovedstaden er knallhard.

Bedre markedsføring

Olav Thon mener at spesielt på markedsføringssiden vil Britannia dra store fordeler av Thons booking- og markedsføringssystem. Britannia Hotel har frem til nå vært frittstående.

Driften har vært under skiftende forhold lenge, kanskje alt for lenge. Noen kritiske røster som har fremholdt at kvaliteten på de tilbud som gjelder værelser er noe varierende. Jeg tror jeg kan forsikre at Britannia også når det gjelder værelser kommer til å være vel verdt den betegnelsen som et unikt tilbud. Femstjernerstilbud kaller vi det, sier hotelleieren til Adressa.no.

Thon Hotels får med Britannia Hotel fire hoteller i Trondheim. Fra før finnes Thon Hotel Trondheim (Budget-hotell), Thon Hotel Gildevangen (City-hotell) og Thon Hotel Prinsen (Conference-hotell)

Historiske klassikere

"

Bygget ble oppført i 1870, mens fasaden er fra 1897. Nå kan Britannia etter hvert havne i en ny hotellkjede, Thon Classic.

Britannia skal ifølge Olav Thon inngå i de såkalte historiske klassikerne i Thon Hotels. Det kan kanskje bli en egen kjede på sikt.

– Vi driver fra før blant annet Hotel Bristol i Oslo og Hotel Rosenkrantz i Bergen, som også inngår i klassifiseringen "historiske klassikere". Hotel Bristol har omtrent samme alder og kvalitetsklasse som Britannia, og vi vet hvordan dét skal drives for at det skal gi gode resultater. Vi har også hotell i Belgia (Stanhope Hotel) med samme standard, sier Thon.

Kan bli Thon Classic-hotell

90-årige Thon forteller at det ikke er umulig at disse hotellene kan innlemmes i en ny planlagt luksuskjede, Thon Classic.

I så fall vil Thon Hotels få fire forskjellige klassifiseringer, Classic, Budget, City og Conference.

Britannia Hotel er så langt klassifisert som et Conference-hotell av Thon Hotels.

Hotellet har 247 rom, gode kurs- og konferansefasiliteter, Jonathan Mat & Vinkjeller, Hjørnet Bar & Brasserie, ærverdige Palmehaven samt sine velkjente salonger. I tillegg et av Norges flotteste spa- og velværeavdelinger.

Kan bli pusset opp

På sider som Tripadvisor har hotellet den siste tiden fått gjennomgå av gjester som mener interiøret er «slitent» og «støvete». Administrerende direktør i Thon Hotels, Morten Thorvaldsen, sier til Adressa.no at han ikke utelukker at Thon Hotels vil ønske å pusse opp hotellet i nær fremtid.

– Jeg er veldig glad for å få et så flott hotellprodukt som Britannia Hotel inn i vår portefølje. Med dette får vi også et fullservicehotell i Trondheim, og kan nå tilby hele 4 hoteller i ulike kategorier i Norges fjerde største by, sier Thorvaldsen.

For oss er det svært spennende at Britannia kommer inn under en etablert kjede som Thon Hotels. Vi er overbevist om at Thon Hotels vil bidra til å øke kundegrunnlaget og styrke Britannias posisjon både lokalt og nasjonalt, sier Leif A. Storvik, styreformann for Britannia Hotel AS.

Thon Hotels

Thon Hotels er en del av Olav Thon Gruppen med 62 hoteller i Norge, 1 hotell i Sverige (Charlottenberg), 5 hotell i Brussel og 1 hotell i Nederland (Rotterdam).

Thon Hotels er den tredje største hotellkjeden i Norge.

Kjeden er inndelt i tre konsepter; Budget, City og Conference, men som nevnt.

Det fjerde konseptet, luksuskonseptet Thon Classic, er på gang.

Les om alle Thon-hotellene her

"
Powered by Labrador CMS