Fjordland Kålstuing - nett

Det er næring i ferdigmat

Ferdigmiddager er like næringsrik som tilsvarende hjemmelaget mat. Analyser og ernæringsvurderinger utført av de offentlige forskningsinstitusjonene Nofima og NIFES, konkluderer med at Fjordlandmat kan inngå i et sunt og variert kosthold på linje med tilsvarende hjemmelagde retter.

Publisert

Illustrasjonsfoto

Ferdigmat generelt har vært offer for mange fordommer. Det blir ofte hevdet at næringsstoffer går tapt i ferdigmiddager.

NIFES (Nasjonalt Institutt for Ernærings- og Sjømatforskning) har analysert næringsinnholdet i middagsretter fra Fjordland. Resultatene, som også er gjengitt i fagbladet Matindustrien i mars 2013, viser at Fjordlandmiddagene er like næringsrike som om en hadde laget tilsvarende retter hjemme på kjøkkenet.

Riktig balanse mellom næringsstoffene

I tillegg til å være næringsrik, er det viktig at middagen også er har den riktige balansen mellom næringsstoffene. Måltidet bør inneholde riktig mengde og sammensetting av proteiner, fiber og karbohydrater.

Nofima har derfor vurdert Fjordlandmiddagene opp mot de anbefalinger og kostråd som er gitt av myndighetene.

«Middagsproduktene i undersøkelsen inneholder de næringsstoffer en kan forvente skal komme fra et normalt middagsmåltid. De analyserte rettene fra Fjordland kan dermed inngå som bidrag til middagsmåltider i et sunt og variert kosthold på linje med tilsvarende hjemmelagde retter», konkluderer Nofima med.

Næringsstoffene bevares

Knud Søyland, Produktutviklingssjef i Fjordland, forklarer at det er den spesielle teknologien Fjordland benytter som er årsak til at både smak, aroma og næringsstoffer bevares så bra:

– Teknikken kalles sous vide. Råvarer pakkes i poser, luften trekkes ut og så varmebehandles maten skånsomt i varmt vann. På denne måten bevares all den gode smaken og næringsstoffene i posen, sier Søyland.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS