Scandic flagg nett

Miljøgull til Scandic

Som første europeiske hotellkjede tildeles Scandic Gold Medal av GBTA, Global Business Travel Association. GBTA, Global Business Travel Association arbeider for å fremme bærekraft i reiselivsbransjen.

Publisert

For å gjøre det enklere for reisekjøpere som er opptatt av bærekraft har man derfor stiftet bærekraftutmerkelsen Gold Medal. Scandic er den første hotellkjeden* som får denne utmerkelsen.

Viktig pris

– Vi er selvsagt svært stolte og glade over at vår langsiktige og strategiske satsing på miljø blir lagt merke til og verdsettes. Vi tror GBTAs satsing er starten på noe stort, og at det vil være god hjelp for reisekjøpere for å velge de beste leverandørene i reiselivsbransjen. Vi håper Gold Medals anerkjennelse vil styrkes i reiselivsbransjen, sier Inger Mattsson, bærekraftsansvarlig i Scandic.

Styret i GBTA var imponert over Scandics bærekraftsarbeid, og særlig Scandics lederskap på dette området. Dette bygger på innovasjon, samarbeid i bransjen og på å løfte alle tre bærekraftsaspekter -det sosiale, miljømessige og økonomiske i Scandics internasjonale bærekraftsprogram.

Svein Arild Steen-Mevold, administrerende diretør i Scandic Hotels i Norge. (Foto: Odd Henrik Vanebo)

Scandics bærekraftsarbeid

Scandic begynte allerede i 1993 å utvikle det som i dag er et bransjeledende bærekraftsprogram. Dette innebærer i dag at sunne miljømessige, økonomiske og sosiale aspekter gjennomsyrer beslutninger i den daglige driften. Siden 1996 har Scandic redusert vannforbruket med 21 %, energiforbruket med 24 % og CO²-utslippene med 65 %.

– Scandics bærekraftarbeid er et uendelig arbeid, der hver eneste lille forbedring er et viktig bidrag. Å motta en heder som Gold Medal gir derfor ekstra motivasjon for det videre arbeidet med å ligge i forkant i dette betydningsfulle arbeidet, sier Svein Arild Steen-Mevold, administrerende diretør i Scandic Hotels i Norge.

* Andre aktører som har blitt hedret er Carlson Wagonit Travel, Green Hotels Global og Kimpton Hotels & Restaurant.

Powered by Labrador CMS