Lysebu
Lysebu

Europeisk restaurantpris til Lysebu

Lysebu har fått den anerkjente prisen «beste restaurant» i Historic Hotels of Europe Awards 2015. Lysebu fikk prisen for sin høye gastronomiske standard og dyktige og serviceinnstilte personale.

Publisert

Anerkjent restaurantpris til Lysebu.

Sammenslutningen Historic Hotels of Europe omfatter nesten 700 hoteller i 22 land, og konkurransen var knivskarp.

– Dette er en stor ære for oss på Lysebu. Vår stolthet er kjøkkenet vårt. Vi legger hele vår sjel i å gi gjestene mat- og vinopplevelser de sent vil glemme. Denne prisen er et bevis på at vi har lykkes. Det er en anerkjennelse for det arbeid våre ansatte i restauranten og kjøkkenet legger ned hver dag. Og det er ikke minst en oppmuntring til fortsatt å satse kompromissløst på kvalitet og service, sier Lysebus direktør Flemming Nilsen.

Gode råvarer

Fin utsikt sammen med restaurantopplevelsen på Lysebu.

Nilsen peker på at prisen også er en bekreftelse av betydningen av å ha en gjennomtenkt mat- og måltidsfilosofi:

– Vi bruker bare de beste råvarene sesongene har å tilby, og varierer menyene etter årstidene. Utgangspunktet er den nordiske maten, med ekte og naturlige råvarer. Vi samarbeider med lokale produsenter, og velger økologisk der det er mulig, sier han.

Spektakulær vinkjeller

Dette er ellers ikke første gang Lysebu blir prisbelønt. Det amerikanske vinmagasinet Wine Spectator, vinens svar på Michelinguiden, har siden 2005 kåret Lysebus vinkjeller til en av verdens beste og gitt Lysebu prisen «Best og Award of Excellence».

Lysebu har seks utdannede vinkelnere (sommelierer) som samarbeider tett med kjøkkenet for å finne de beste mat- og vinkombinasjonene for sine gjester.

– Vi er stolte over det vi leverer, og vi utvikler oss stadig. Våre kokker er hele tiden på jakt etter nye produkter og kulinariske nyvinninger, sier Flemming Nilsen.

Medlem av De Historiske Hotel & Spisesteder

Lysebu er medlem av De Historiske Hotel & Spisesteder (DHHS) som representerer 71 medlemmer bestående av mange av Norges mest sjarmerende hotell og spisesteder. Medlemmene er alle selvstendige reiselivsbedrifter med individuelle særpreg og karakter, men som har viktige fellestrekk: En varm velkomst med personlig vertskap, god service, en vennlig atmosfære og høy standard i alle ledd.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS