Bondelagskokk Bodil Fjellestad Eikrem2

På let etter ny bondelagskokk

Norges Bondelag søker en kokk med lidenskap for norske råvarer og stolte matprodusenter. Den utvalgte bondelagskokken skal promotere norsk matkultur og spre kunnskap om råvarer produsert av bønder i hele landet. Kokkestipendet på 100 000 kroner har en varighet på to år, og deles ut under Grüne Woche i Berlin i januar 2015.

Publisert

Bodil Fjellestad, som er kjøkkensjef på Gloppen Hotell, er bondelagskokk nå, men fra neste år skal en annen kokk ta over.

– Bondelagskokken må ha en kjærlighet til norske råvarer og matprodusenter. Vi vil at stipendet skal bidra til å utvikle og fremme norsk matglede og mathistorie, fra bonde via kokk til forbruker, sier leder Lars Petter Bartnes i Norges Bondelag.

Stipendpengene skal nyttes i et nært samarbeid med bønder og lokalmatprodusenter. Stipendet skal være med på å styrke en stolthet og glede for norske råvarer og norsk landbruk blant kokker og hos forbruker.

Bodil Fjellestad, som er bondelagskokk nå, har brukt stipendpengene til blant annet å skrive kokebok.

Gir ut kokebok

Nåværende bondelagskokk, Bodil Eikrem Fjellestad, har brukt sine stipendpenger på blant annet å skrive sin egen kokebok.

– Jeg har fått realisert drømmen min om å gi ut en kokebok basert på lokale råvarer fra Sogn. Min tid som bondelagskokk har vært spennende og fylt med nye opplevelser. Jeg har reist rundt i Norge og samarbeidet med utrolig mange flinke folk og matprodusenter. Jeg har lært om både lokalmat og matproduksjon som jeg drar nytte av daglig, sier Fjellestad.

Hun er kjøkkensjef ved Gloppen Hotell i Sogn og Fjordane. Der bruker hun råvarer produsert av lokale bønder.

Både Inge Johnsen (til venstre) og Mikael Forselius (til høyre) er tidligere bondelagskokker. (Foto: Heidi Fjelland)

Nummer 10 i rekken

– Interessen for mat av norske råvarer er økende hos både lokalbefolkningen og turistene som besøker hotellet. Den nye bondelagskokken bør være bevisst på hvordan han eller hun utnytter lokale råvarer og matprodusenter i sin matlaging, sier hun.

Den nye bondelagskokken vil være den tiende i rekken.

Disse har hatt æren:

Bodil Fjellestad Eikrem 2013/2014
Kurt Sverre Øraas2011/2012
Jørn Lie2010
Inge Johnsen2009
Michael Forselius2007/2008
Hanne Frosta2006
Charlotte Omsted Mohn2005
Harald Berger2004
Ingvild Skorpen Bøge2003

Charlotte O. Mohn er tidligere bondelagskokk. (Foto: Morten Holt)

De har alle en forkjærlighet for lokale norske råvarer. og vært med på å utvikle norsk matkultur.

Informasjon

For å bli den neste bondelagskokken må du:

* Ha engasjement for norske råvarer

* Du skal bidra til å fremme og å utvikle norsk matkultur

* Ha et konkret mål for bruken av stipendmidlene

Du kan sende en søknad her. Søknadsfrist er 16. november 2014.

Du finner også informasjon på Bondelaget.no/bondelagskokken

"
Powered by Labrador CMS