Espen Vesterdal Larsen110b
Espen Vesterdal Larsen110b

Nå skal cocktailene tilpasses maten

Først ble søkelyset satt på vin til mat. Så kom øl og mat. Nå skal drinkene også tilpasses forskjellige matretter. Espen Vesterdal Larsen på Kulinarisk Akademi er ikke i tvil; nå kommer cocktails tilpasset forskjellige matretter, på lik linje som vin og øl vurderes til mat.

Publisert

Espen Vesterdal Larsen på Kulinarisk Akademi er ikke i tvil; nå kommer cocktails tilpasset forskjellige matretter, på lik linje som vin og øl vurderes til mat. (Foto: Morten Holt)

Snart finner du kanskje like mange barer – med matservering, som restauranter – som serverer drikke til.

New York og London

Espen Vesterdal Larsen har vært knyttet opp mot KA de siste 14 årene. (Foto: Morten Holt)

– Dette er en trend som har nådd flere barer i verdensmetropolene New York og London. Flere og flere barer ansetter gode kokker. Så benyttes kokkenes kunnskap om smaker og kombinasjoner mot flinke barfolk sin kompetanse på sitt område, sier Vesterdal Larsen ivrig mens han lager friske drinker, som kan tilpasses forskjellige typer mat.

Potensial

Kulinarisk Akademi i Oslo er et kompetansesenter for mat og drikke, og hva er da mer naturlig at det akkurat er KA som har tatt tak i dette i Norge.

– Min interesse for dette har vokst over tid, sier kokken, og legger til: Interessen for mat og kombinasjoner med drikke/mat alltid ligget der. Da jeg ble mer kjent med en nabo som jeg betegner som «drinknerd», fattet jeg stor interesse for mulige kombinasjoner mat og cocktail, der jeg mener det ligger et stort uutnyttet potensial.

Espen Vesterdal Larsen mikser drinker som tilpasses forskjellige matretter. (Foto: Morten Holt)

Vesterdal Larsen har vært knyttet opp mot mat- og drikkesenteret i Oslo i 14 år, og er nå deleier av Kulinarisk Akademi.

Tilpasses

Han mener det fint går an å lage variasjoner av kjente drinker – som gjør at de kan spille på lag med maten. – De skal gjøre hverandre gode, presiserer han.

– Ta for eksempel en tartar med litt røkt olivenolje. Da lager vi selvfølgelig en cocktail som matcher smaksmessig, kanskje med en god whisky som sentral ingrediens. Eller når en rett trenger syre, så lager vi en syrlig drink. Det går an å «presse» inn mye smak i en drink, sier Vesterdal Larsen.

Les hele saken i magasinet Horeca, nummer 2 2015

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

"
Powered by Labrador CMS