Skal styre mat og drikke på et av Norges mest særegne hotell

NM-vinneren i 2022, Nils Flatmark, skal styre alt som har med mat og drikke å gjøre på Storfjord Hotel. Flatmark, som er soussjef på Britannia Hotel, er ansatt som «Executive Head Chef & Food» og «Beverage Manager» på det helt spesielle hotellet, og starter i sin nye stilling i sommer.

Nils Flatmark er en av de norske kokkene som har utmerket seg de siste årene. Som NM-vinner, som automatisk er kvalifisert for finalen i Årets kokk, sa han fra seg plassen til to andre Britannia-kokker.
Nils Flatmark er en av de norske kokkene som har utmerket seg de siste årene. Som NM-vinner, som automatisk er kvalifisert for finalen i Årets kokk, sa han fra seg plassen til to andre Britannia-kokker.

Det er ikke hvem som helst som nå tar over sjefsrollen på det helt særegne trehotellet.

Nils Flatmark er en av Norges mest meritterte kokker det siste året.
Nils Flatmark er en av Norges mest meritterte kokker det siste året.

Den nybakte NM-vinneren i kokkekunst (2022) har også utmerket seg som kokk i den «grønne sektoren» ved flere anledninger, og nylig ble han også tatt ut på kokkelandslaget.

Les også: Vant NM i kokkekunst 2022

Les også: Vant Årets grønne kokk 2023

Han er også tildelt «San Pellegrino Social Responsiblity Award» og hederstegnet Cordon Bleu.

Flatmark er også styremedlem i Norske Kokkers Landsforening (NKL).

Les også: Nils Flatmark og Tonje Svee vant den første utgaven av Nordic Green Chef i 2022

Følger Forselius til 62° Nord

Nils Flatmark er 26 år og er fra Trondheim. Han startet sin kokkekarriere som lærling hos Arne Brimi på Vianvang.

Der ble han etter hvert kjøkkensjef på Brimibue – før Britannia Hotel kapret kokketalentet, og han ble ansatt som soussjef.

Nå følger han med sin tidligere sjef Mikael Forselius på Britannia Hotel til Storfjord Hotel og selskapet 62° Nord Hotels & Adventures.

– Blir del av et sterkt faglig team

Hotelldirektør på Storfjord Hotel, Benthe Langeland, sammen med sjefen for 62 grader nord, Knut Flakk.
Hotelldirektør på Storfjord Hotel, Benthe Langeland, sammen med sjefen for 62 grader nord, Knut Flakk.

– Vi på Storfjord Hotel synes det er utrolig spennende å ha fått Nils Flatmark med på laget som leder for våre mat- og drikkekonsepter. Han blir en del et sterkt faglig team som deler samme visjoner og ambisjoner for hva gode mat og drikkeopplevelser skal være. Å formidle mat og drikke som godt norsk håndverk er en viktig del av vår kulturhistorie og opplevelsen av Storfjord Hotel, sier hotelldirektør Benthe Langeland.

Les også: Flakk-gruppen satser på Svalbard

«High end»-markedet

Storfjord Hotel er et helt spesielt hotell.
Storfjord Hotel er et helt spesielt hotell.

Storfjord Hotel er det hotellet i Norge som tiltrekker seg flest gjester fra det internasjonale «high-end»-markedet, og som kan ta ut best priser per boende gjest. Dette stiller høye krav til kvalitet, personlig service, og en norsk luksus som sammenlignes med det beste i verden.

Smaken av Storfjord er ikke bare hjertet i våre restauranter, men også utenfor kjøkkenet som en naturlig del av opplevelsestilbudet på hotellet.

Horeca besøkte Storfjord Hotel i 2020. Les artikkelen her

Kortreiste, norske produkter

– Jeg er glad i å bruke tradisjonelle teknikker med en moderne og personlig vri, sier Nils Flatmark.
– Jeg er glad i å bruke tradisjonelle teknikker med en moderne og personlig vri, sier Nils Flatmark.

– Jeg er glad i å bruke tradisjonelle teknikker med en moderne og personlig vri. Min matfilosofi er basert på å benytte det beste av sesongens råvarer, fortrinnsvis kortreiste, norske produkter som har tilknytning til destinasjonens tradisjoner, historie og egenart. For bærekraft er både opphav og matsvinn viktig, men også at du skal forstå hva du spiser, at vi må bringe mer grønt inn på kjøkkenet, at ansatte har gode arbeidsvilkår. Kokken trenger bonden og ved å støtte lokale gårder og produsenter bidrar vi til et levende bygde-Norge og ren norsk råvareproduksjon. Vi er utrolig heldig som kan lage skikkelig god mat på norske råvarer, sier Nils Flatmark.

Nils Flatmark tiltrer rollen som «Executive Head Chef & Food» and «Beverage Manager» på Storfjord Hotel 1 juli 2023.

Les også: Flatmark utmerket seg igjen

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS