Foto: Atlungstad Håndverksdestilleri

Lag din egen akevitt til jul

Ser du etter en spesiell gave til jul eller vil du bare dekke julebordet med noe helt unikt? Vil din bedrift eller vennegjeng lage en spesiell julegave til de ansatte? Eller har du alltid drømt om å produsere din egen akevitt? Nå er det mulig.

Håndverksdestilleriet Atlungstad tilbyr tre ulike akevittyper, såkalte blends (se de forskjellige blendene lengre ned i saken), som lett kan skreddersys med egen etikett.

Etiketten sendes til deg i posten etter at du har designet den på http://www.atlungstad.com/my-aquavit, og så kan du bestille den blenden du ønsker på Vinmonopolet og klistre etiketten på.

Vil du virkelig slå på stortromma, tilbyr Atlungstad også å utvikle din helt egne smakskombinasjon fra sine over 140 fat.

Design din egen etikett

Ulike akevitter har ulike kryddertilsetninger og fatkombinasjoner, som gir ulike blandinger eller blends.

Atlungstad akevittblend 1, 2 og 3 er akevitter med forskjellige smakskarakterer som kommer uten frontetikett, bare med baketikett med all nødvendig info.

– Nytt om morsomt konsept

– Dette er et nytt og morsomt konsept, som vi tror kommer til å bli veldig populært. Vi blir ofte kontaktet av vennegjenger, foreninger og bedrifter som ønsker spesialdesignete akevitter. Fram til nå var det relativt dyrt og komplisert å få det til hvis vedkommende bare ønsket noen få flasker. Med Atlungstad Blend-serien, kan vi nå tilby tre forskjellige typer akevitter, som lett kan skreddersys. Det dekker et behov for de som bare ønsker én eller noen få personifiserte flasker, sier daglig leder i Atlungstad Håndverksdestilleri AS, Romain Jourdan.

Få din egen akevitt

Atlungstad tilbyr også å utvikle en helt egen akevitt for de som ønsker det.

– For bedrifter, horecakunder eller foreninger som ønsker å bestille flere hundre flasker, har vi også mulighet til å lage en helt unik akevittresept. Med over 140 akevittfat å velge mellom på fatlageret, kan vi skape unike smakskombinasjoner til ulike anledninger, sier Romain Jourdan.

De tre forskjellige blendene

Under finner du en beskrivelse av de tre akevittene du kan velge mellom:

Atlungstad blend nr.1

Blank akevitt uten fatlagring, med innslag av karve, fennikel og sitrus. En klassisk taffelakevitt, som vil passe fint til koldtbord, skalldyr og fisk, deriblant sild.

Alkohol: 38 %

Volum: 70 cl

Pris: 420 kroner per flaske

Vinmonopolets bestillingsnummer: 12103201

Atlungstad blend nr.2

Lys gyllen, fatmodnet akevitt. Middels kraftig med et mildt krydderpreg, god balanse og blomsteraromaer.

Noe vanilje fra sherryfatene i avslutningen. En god allroundakevitt til mange anledninger.

Alkohol: 40 %

Volum: 70 cl

Pris: 450 kroner per flaske

Vinmonopolets bestillingsnummer: 12103101

Atlungstad blend nr.3

Mørk gyllen, vellagret og kompleks, fatmodnet akevitt med et avdempet og balansert krydderpreg fra karve og anis.

En velbalansert, bløt akevitt med innslag av moden frukt og vanilje med eiketoner og lang ettersmak. En smakfull akevitt til etter måltidet og for hygge når stunden tilsier det.

Alkohol: 40 %

Volum: 70 cl

Pris: 500 kroner per flaske

Vinmonopolets bestillingsnummer: 12103001

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS