Fredag 27. september arrangeres NM i akevittcocktail.
Fredag 27. september arrangeres NM i akevittcocktail.

NM i akevittcocktail 2024

Akevitt blir stadig en mer populær ingrediens i drinker og cocktails. Fredag 27. september arrangeres den åpne miksekonkurransen NM i akevittcocktail 2024 (NMAC24).

Konkurransen arrangeres i Fjellhallen på Gjøvik (Gjøvik Olympiske Fjellhall), og det er Norsk Bartender Forening (NBF) som arrangerer i samarbeid med Anora og Norsk Akevittfestival, som arrangeres fra 28. til 30. september.

Konkurransen starter klokka 15.00, med premieutdeling klokka 19.30.

«Dette er en miksekonkurranse for alle som jobber i restaurant-, bar- og hotellbransjen i Norge. Man må være NBF-medlem for å delta», skriver NBF, som for øvrig er 75 år i 2024.

Påmeldingsfristen er 25. september.

Les også: Norsk Bartender Forening er 75 år

Konkurranseregler

NM i akevittcocktail arrangeres på Gjøvik i forbindelse med Norsk Akevittfestival.
NM i akevittcocktail arrangeres på Gjøvik i forbindelse med Norsk Akevittfestival.

Konkurranseregler for NM i akevittcocktail 2024 (NMAC24):

1) Miksing av cocktailer: Deltakerne skal mikse fire eksemplarer av sin forberedte cocktail.

2) Bruk av akevitt: Cocktailen må inneholde minimum 2 cl norsk akevitt fra Anoras utvalg. Følgende produkter er tillatt:

* Lysholm

* Løiten

* Gilde

* Opland

*  Fru Lysholm

* No52

* Opland Premium

3) Tid for presentasjon: Hver deltaker har 10 minutter til å utføre både «mixing» & «DrinkTalk».

4) Bedømmingskriterier: Tre kompetente dommere vil vurdere deltakerne basert på følgende kriterier:

* Kreativitet

* Synlighet i forhold til tema (akevitt)

* Kunnskap

* Varekunnskap

* Profesjonalitet

* Renslighet

* Arbeidsteknikk

* Behandling av utstyr og glass

* Smak

* Balanse

* Aroma

* Utseende på cocktailen

5) Kreativitet: All kreativitet er tillatt, så la fantasien løpe fritt.

6) Utstyr og ingredienser: Deltakerne må selv ta med alt nødvendig utstyr og ingredienser for konkurransen.

7) Tilgjengelighet i baren: Det eneste som vil være tilgjengelig i baren er vanlige isbiter.

I baren

Deltakerne mikser drinken foran tre dommere. Deltakerne må tenke på dem som sine tre gjester, som sitter ved baren der man deler, og vise seg som den fantastiske bartenderen den er.

Kriteriene som legges vekt på er: Kreativitet, synlighet i forhold til tema (akevitt), kunnskap, varekunnskap, profesjonalitet, renslighet, arbeidsteknikk, behandling av utstyr og glass, smak, balanse, aroma og utseende på cocktail.

Les mer om konkurransen på Bartender.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS