Heder til akevitter fra Oslo Håndverksdestilleri. (Foto: Oslo Gåndverksdestilleri)

Mer heder til Oslo Håndverksdestilleri

Årets juleakevitt fra Oslo Håndverksdestilleri ble tappet fra rødvinsfatene over på flasker da telefonen fra London (The Spirits Masters) kom. Både akevitten og juleakevitten deres har fått gull, mens deres Akevitt Blank, som den første akevitten i historien, er tildelt en Master-utmerkelse.

Publisert
Det er travle dager på Oslo Håndverksdestilleri. (Foto: Oslo Håndverksdestilleri)

Det kan representanten for The Spirits Masters, som er verdens største konkurranse for brennevin, meddele destilleriet. Jubelen sto taket i lille destilleriet.

Foto: Oslo Håndverksdestilleri

The Spirits Masters, som tidligere i år kåret destilleriets Vidda til verdens beste gin, er en serie med blindsmakinger som avholdes gjennom årets med uavhengige brennevinseksperter i juryen.

Les også: Gullmunn Juleakevitt 2020

Arrangeres av det The Spirit Business

Konkurransen arrangeres av det The Spirit Business, magasinet som sees som den internasjonale bransjebibelen. Det er kun når samtlige dommere har gitt toppscore at utmerkelsen Master utdeles, noe som inntil nå aldri har skjedd med en akevitt.

I en uttalelse sier The Spirit Masters følgende om seieren:

«I de senere år har vi sett en økende interesse for akevitt som kategori. Det karvesmakssatte brennevinet øker stadig i popularitet og mye av dette skyldes dens likheter med gin. Dette er lett å skjønne når den første Master-medaljevinneren ble oppdaget: Akevitt Blank. Dommerne beskriver lukten som aromatisk og intens med karve, anis og myntetoner. Reisen fortsetter i munnen med intense smaker i mange lag».

Til julens retter

Foto: Oslo Håndverksdestilleri

Akevitt Blank er egnet følge til rak- og lutefisk, men i disse dager er søkelyset på Juleakevitt 2020. Den har først ligget 18 måneder på whiskyfat, før den legges over på rødvinsfat fra Bordeaux, hvor den får ligge i åtte måneder. Til slutt får den trekke litt med plommer og kirsebær, i tråd med gamle norske tradisjoner for å legge hagebær og frukter på brennevin til jul.

Foto: Oslo Håndverksdestilleri

Resultatet er en kompleks og fruktig akevitt som passer godt sammen med julemat.

– Denne utmerkelsen er ikke bare stort for oss som et lite destilleri, men representerer også et gjennombrudd for akevitt som kategori. Dette viser at verden både har fått øynene opp for vårt nasjonalbrennevin som kategori, og at den kan være et kvalitets destillat, uttaler Oslo Håndverksdestilleris salg og markedssjef Frederik Dahl i en pressemelding.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS