Øl fra fat populært i Bergen

Gulating Ølutsalg på Vestkanten Storsenter i Bergen er det første norske ølutsalget som selger lokalt øl fra fat til sine kunder.

Publisert

Dette er øl fra lokale bryggerier som til vanlig ikke er tilgjengelig på flaske og som nå selges på tolitersflaske hos Gulating. Det er øl fra blant annet Voss Bryggeri, Ekangersmauet og Northern & Co som for første gang tilbys på flaske.

Lokale vestlandsbryggerier

– Med hjelp av en mottrykksfyller, tømmes flasken for oksygen, noe som gir lang holdbarhet og ferskere øl av høy kvalitet. Vi har opplevd stor interesse fra publikum, og har på kort tid solgt 250 liter øl på fat fra lokale vestlandsbryggerier. Gulating vurderer nå å tilby lokalt fatøl i sine øvrige 10 ølutsalg i Norge, sier Yngve Thomassen Flognfeldt i Gulating ølutsalg i Bergen, i en pressemelding.

420 varianter

Gulating i Bergen og består av 420 varianter av øl, som er det mest omfattende i bergensdistriktet. Dette inkluderer øl fra 40 norske mikrobryggerier samt andre internasjonale bryggerier.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Gulating bryggeri

Rolf Ivar Skår, som er siviløkonom og ølbrygger startet i 2011 med ølbrygging i Dale i Sunnfjord. Med bryggeriskolen i København og utdannelse som ølsommelier, brygget og utviklet han sine egne brygg Oppskriftene fikk han testet ut på sin pub som lå vegg i vegg med bryggeriet.

Han etablerte Gulating Bryggeri AS i 2013. Det første produktet ble lansert i mai 2014 og selskapet fikk også distribusjon i dagligvarehandelen.

Gulating er i dag representert med ølutsalg i Arendal, Bergen, Trondheim, Larvik, Sandefjord, Lørenskog Strømmen, Fredrikstad, Horten og Sandvika.

Et typisk Gulating-ølutsalg består av om lag 300 varianter av øl. Dette inkluderer egne brygg som Bjorr Pils, Vikingpr pale le, Myrkr brown ale og Inland India pale ale.

Les mer på Gulating.net

Powered by Labrador CMS