Øl med eplesmak

Øl med eplesmak. Jo da, du hørte riktig. I disse dager lanserer Fredrikstad-bryggeriet Nøisom Bryggeri epleølet «Eplekjekk», et øl med 5,8 prosent alkohol.

Publisert

Ølet betegnes som er et syrlig, friskt øl med klar eplearoma. Ølet er tilsatt «Rød Aroma», en eplemost fra Dyre Gård. Dette er en eplemost som er basert på økologisk epleproduksjon. «Eplekjekk» er produsert på vanlig tradisjonell måte. Det er i første omgang brygget 1300 liter, som med 5,8 prosent alkohol blir solgt fra Vinmonopolet.

– Også for andre enn tradisjonelle ølkonsumenter

– Vi er svært godt fornøyde med smaken, og tror at denne ølsorten kan være attraktiv for også andre enn tradisjonelle ølkonsumenter. Det passer godt til fisk og skalldyr, og er frisk og mild i smaken. Ølet er brygget på vanlig måte men etter skumgjæringen har avtatt har vi tilsatt eplemosten og gitt det en frisk og syrlig smak, sier Pål Pettersen i Nøisom Bryggeri.

Rød Aroma fra Dyre Gård

Eplemosten Rød Aroma er en krysning mellom Ingrid Marie og Fillipa epler. Eplemosten ble en av vinnerne i Det Norske Måltid i fjor.

– Dette er en ekslusiv eplemost basert på økologisk epleproduksjon på Dyre Gård. Rød Aroma epler modner frem til slutten av september som er det optimale høstetidspunktet. Derfor har Rød Aroma et fint fast fruktkjøtt med ganske mild aroma som er relativ søt og er frisk og syrlig, sier Hans Olav Bjerketvedt i Dyre Gård.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Nøisom Bryggeri

* Nøisom Bryggeri ble startet i 2012 av seks personers dedikasjon til det du kan oppnå med mikrobrygg.

* Nøisom Bryggeri ligger på Øra, nå kjent som  Fredrikstad Innovasjonspark.

* Nøisom hadde i 2015 en totalomseting på i overkant av 10 millioner kroner.

* Foruten dagligvaremarkedet, selger også Nøisom sine kvalitetsprodukter på vinmonopolet.

* Les mer på Noisom.no

 

Powered by Labrador CMS