Illustrasjonsfoto: Morten Holt

Tidenes påskeuke på Beitostølen

Det meldes stadig om nye rekorder fra Beitostølen. Nå har det vært en rekordpåske uten sidestykke i fjellandsbyen oppunder Jotunheimen. Denne helga igjen langrennseliten på plass.

Publisert
Rekordpåske på Beitostølen. (Illustrasjonsfoto: Morten Holt)

Etter at påskeferien var omme kunne flaggene heises til topps for rekordomsetning

Her er noen stikkord for Beitostølen-påsken:

* Tidenes påskeuke på Beitostølen med rundt 15 000 gjester.

* Rekordomsetning hos Beitostølen Resort med smekkfulle hoteller, leiligheter og hytter, og det har vært ventelister foran årets påske.

* For perioden fra palmelørdag til 1. påskedag økte Beitostølen Resort omsetningen med hele 20 prosent i forhold til samme periode i for. Påske-omsetningen ble 7,6 millioner på disse 8 dagene, som betyr en snittomsetning opp mot 1 million pr dag.

* Heiskortomsetningen på Beitostølen økte med 17 prosent i forhold til påska i fjor.

* Både de store matvarebutikkene og også spesialforretningene har notert rekordomsetning.

Nå starter vårskisesongen! Her fra Valdresflya mot Raslet og Rasletind. (Foto: Morten Holt)

Fantastisk trøkk i vinter, sier Hovi

– Dette er selvsagt veldig moro både for oss og for hele næringen på Beitostølen, sier en meget tilfreds direktør for Beitostølen Resort, Atle Hovi i Beitostølen Resort, i en pressemelding.

– Interessen for å komme til Beitostølen, ikke bare i påsken, men i julen og i hele februar, har vært helt fantastisk, og nå kan vi virkelig snakke om snøen som det hvite gullet, i tider hvor snø og vinter ikke lenger er noe selvfølge alle steder. I tillegg til at vi har hatt fulle hus i alle våre boenheter, har det vært meget stor trafikk i alpinanlegget, omsetningsøkning på pluss 17 prosent fra påska i fjor, som også var veldig bra, så det sier mye om hvor sterk årets påske har vært, sier Atle Hovi.

Fra Rasletind mot Kalvehøgda. (Foto: Morten Holt)

Og nå starter vårskisesongen i området. Det kan være helt ut i juni!

Alle med rekordomsetning

Han er ikke alene om å notere rekordomsetning. Også SPAR-kjøpmann Arne Grønolen har satt omsetningsrekord i påskeuka, til tross for at det er tre store matvarebutikker på Beitostølen, der det normalt bare er litt over 300 fastboende. Når man hører omsetningstallene for de store virksomhetene, skulle man tro Beitostølen var en middel stor norsk by.

Vinter og påske er ikke minst sportsutstyr, og Asgeir Larsen, daglig leder hos Sporten Beitostølen, kjent som en av landets hoffleverandører av langrenns- og alpinski, kan også melde om ei særdeles velsmurt påske.

NM-helg

Denne helga er det igjen full fart på Beitostølen. Torsdag var det lagsprint, i dag fredag er det 10 kilometer menn og 5 km for kvinner med seire til de to store denne vinteren, Martin Johnsrud Sundby og There Johaug, og det fortsetter lørdag med henholdsvis 50 km for herrer og 30 km for kvinner.

Se NM-programmet på Beitostølen i helga her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS