Kokkelærlingene Andreas Gøbel og Runa Kvendseth fra Statholdergaarden med lagleder Torbjørn Forster har gjort unna første dag i Nordisk mesterskap for lærlinger på Island.(Foto: NHO Reiseliv)

Lærlingene ferdig med første dag

De norske kokk- og servitørlærlingene er ferdig med den første hektisk konkurransedagen i Nordisk mesterskap på Island.

Publisert

Kokkelærlingene Runa Kvendseth og Andreas Gøbel og servitørlærlingene Amalie Lerbrukt og Kristian Brestrup, alle fra Statholdergaarden i Oslo, skal over to dager måle krefter mot lærlinger fra Sverige, Danmark, Finland og Island.

Konkurransen startet fredag formiddag og avsluttes med evaluering, bankett og prisutdeling sent lørdag kveld.

Statholdergaardens servitørlærling Kristian Brestrup i aksjon på i Nordisk mesterskap på Island. (Foto: NHO Reiseliv)

Dagens oppgaver

Første konkurransedag startet med teori- og matteprøver for alle lærlingene. Deretter var det duket for separate konkurranser.

Servitørlærling Amalie Lerbukt fra Statholdergaarden.(Foto: NHO Reiseliv)

Kokkelærlingene har kokt kraft, og tilberedt kanapeer og en vegetarrett.

Servitørlærlingene har valgt ut og presentert drikke til en gitt femretters meny, dekket bord, brettet servietter, identifisert viner og mikset drinker.

I tillegg har alle lærlingene blitt vurdert på rengjøring av henholdsvis kjøkken og øvrig restaurantområde.

Kokkelærling Andreas Gøbel i aksjon på Island i dag. (Foto: NHO Reiseliv)

Engasjement, kunnskap og glede

– Det har vært en spennende første dag, og det er så flott å se det engasjementet, kunnskapen og gleden over faget som lærlingene fra Statholdergaarden viser. Nå konkurrerer de mot de beste fra de andre nordiske landene, og er dermed flotte rollemodeller for andre unge. I tillegg synliggjør disse ungdommene spennende karrieremuligheter i en voksende næring. Vi gleder oss til å følge dem videre i morgen, sier Vibeke Myrstad, prosjektleder i NHO Reiseliv, som er på Island sammen med lærlingene og deres lagledere.

Støtter opp

NHO Reiseliv og søsterorganisasjonene i Sverige, Danmark, Finland og Island veksler på å arrangere den nordiske kokk- og servitørkonkurransen.

Myrstad forteller at mange av de norske lærlingenes familiemedlemmer og slektninger har tatt turen til Island for å støtte og heie.

– Her er det familiemedlemmer fra flere generasjoner, og det er veldig gøy å se. Det er flott hvordan familiene støtter opp, sier Myrstad.

Konkurransen starter igjen lørdag morgen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS