Fra det nye hotellet på Karl Johans gate, Comfort Hotel Karl Johan. (llustrasjonsfoto: Marika Markestøl)
Fra det nye hotellet på Karl Johans gate, Comfort Hotel Karl Johan. (llustrasjonsfoto: Marika Markestøl)

Disse utenlandske hotellgjestene betalte mest

Den ferske utgaven av Hotel Price Index (HPI) fra Hotels.com viser at de utenlandske overnattingsgjestene er villige til å åpne lommeboken når de besøker Norge. Lurer du på hvem som la igjen mest penger på overnatting da de besøkte Norge i 2015?

Publisert

Reisende fra Singapore spanderte mest i snitt med 1257 kroner, med amerikanerne som en god nummer to med 1237 kroner i snitt betalt per hotellovernatting. Den største økningen i betaling finner vi blant tilreisende fra Østerrike, med 15 prosent.

Gjester fra Polen og Taiwan er mest «knipne». De betalte under en tusenlapp i snitt per natt.

Se hele listen lengre ned i saken.

Fra Støtvig Hotel. (Illustrasjonsfoto: Morten Holt)
Fra Støtvig Hotel. (Illustrasjonsfoto: Morten Holt)

Island «best» i Norden

Våre naboer fra Sverige åpnet lommeboken litt mer sammenlignet med året før, med en snittpris på 1145 norske kroner betalt per natt i 2015, mens danskene spanderte én krone mer enn svenskene per natt. Men i Norden er det islandske gjester i Norge som er mest spandable.

Den største nedgangen var det gjestene fra Brasil som sto for, med 8 % mindre betalt per natt i 2015 enn året før. De endte likevel opp på en sjetteplass over de som la igjen mest i snitt per overnatting med 1149 kroner betalt i snitt per hotellovernatting.

Flere kinesiske gjester – som også betaler godt

Antall overnattinger fra kinesiske tilreisende økte med nesten 80 % i 2015 sammenlignet med året før, ifølge SSB. Da er det hyggelig lesning at de også valgte å bruke en god porsjon av reisekassen på overnatting i Norge. De havner nemlig på en femteplass over de som betalte mest i snitt per natt, med 1162 kroner.

Økonomiske polakker

Sammen med tilreisende fra Taiwan, var de polske overnattingsgjestene de eneste som i snitt betalte under tusen kroner per hotellovernatting. Også gjestene fra Russland valgte budsjettvennlig, og endte med en snittpris betalt på rett over tusenlappen, nærmere bestemt 1007 kroner.

Dette betalte utenlandske gjester i Norge

Gjennomsnittsprisen betalt per natt i NOK for et hotellrom i Norge i 2015 sammenlignet med 2014, sortert etter de besøkendes land/region

HPI er en rapport utviklet av nettstedet for hotellbestillinger, Hotels.com. Rapporten gjengir hotellpriser for destinasjoner verden over, og registrerer endringer i prisen som reisende faktisk betalte* for overnatting. Dataene er hentet fra bookinger gjennomført blant hundretusenvis av hoteller på Hotels.coms nettsider verden over.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS