Fra åpningen av Scandic Continental i Stockholm.

Nytt og fullbooket hotell i Stockholm

Det er stort behov for nye hotellrom i Stockholm. I dag åpner Scandic Continental i Stockholms nye shoppingdistrikt, og her er det tilnærmet fullt fra første dag.

Publisert

Det nye hotellet blir arbeidsplass for over 150 personer med over 30 ulike nasjonaliteter. Skal man tro forhåndsbookingen, får de nok å gjøre når gjestene sjekker inn. Allerede første natten har over 400 gjester bestilt rom på hotellet. Neste uke er det fullt.

Scandic Continental. (Illustrasjon: Scandic Hotels)

392 rom

I fjor ble det registrert nesten 13 millioner kommersielle gjestenetter i stockholmsområdet, noe som er en økning på 10 prosent fra i fjor. I følge beregninger fra Stockholm Business Region er det fortsatt et behov for ytterligere 5000 hotellrom innen 2020.

For å komme dette behovet i møte åpner nå Scandic Continental med 392 rom og 25 konferansesaler. Interessen har ikke latt vente på seg.

– Stort behov

– Behovet for hoteller er stort. Stockholm er veldig populært både for jobbreisende og turister. Før vi åpnet har vi hatt stor pågang. Selv om vi satte høye mål for åpningen og det første året, har vi overgått disse til gangs allerede, sier hotelldirektør på Scandic Continental, Peter Storckenfeldt, i en pressemelding.

Fra lobbyen på nyåpnede Scandic Continental.

Over 1000 speedintervjuer på en dag

Scandic Continental blir arbeidsplass for 150 ansatte fra over 30 ulike nasjoner. De fleste ble ansatt da hotellet hadde en rekrutteringsdag. Over 1000 speedintervjuer ble gjennomført på en dag for å finne de beste.

– Det er ikke hver dag vi gjør så mange intervjuer. Det var intenst, men jeg har ståltro på at de som imponerte oss mest kommer til å gjøre en fantastisk jobb for gjestene som sjekker inn, sier Storckenfeldt.

Søkelys på møter og events

Hotellet er bygd opp for å dagens møtehverdag. I lobbyen er det rom for spontane møter og arbeidsplasser for de som trenger det. Gjennom den digitale tjenesten, Scandic Continental Residens kan hotellets gjester kan sjekke inn og gjennomføre online-møter.

– Med over 25 møterom er hotellet bygget for alt fra konferanser og styremøter, til mer kreative møter over bordtennisbordet eller på tomannshånd, sier Storckenfeldt.

Det nye Scandic Continental blir det tredje hotellet med samme navn. Det første hotellet på samme sted åpnet allerede i 1878 under navnet W6, som senere byttet navn til Continental i 1899. Det andre hotellet, som nå er revet, ble bygget i forbindelse med t-banens tilkomst i 1963.

– Det er veldig morsomt å få åpne tredje generasjons Continental på denne plassen. Hotellet blir ikke bare en møteplass for gjester, men også for personer i næringslivet, lunsjgjester, og de som kjøper kaffe på vei til jobb. De som vil ta en drink og nyte Stockholms skyline fra takbaren vil også få stor glede av hotellet, sier Storckenfeldt.

Les mer på Scandichotels.se/continental

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Scandic Hotels

* Scandic Hotels er blant de ledende i den nordiske hotellbransjen med en omsetning på om lag 11 milliarder kroner.

* Hotellkjeden har nesten 42 000 hotellrom fordelt på 224 hoteller i sju land. I Norge utvidet kjeden sin portefølje betydelig med oppkjøpet av Rica Hotels i 2014.

* Kjeden har 13 500 medarbeidere, og i Norge ledes Scandic Hotels av Svein Arild Steen-Mevold.

* Kjedens lojalitetsprogram, Scandic Friends, er Nordens største lojalitetsprogram i hotellbransjen med sine 1,6 millioner medlemmer.

* Les mer på Scandichotels.no

 

Powered by Labrador CMS