Hotel Sovestro i Toscana. Nederst i bildet restaurant Pode. (Foto: Hotel Sovestro)

Familierestauranten ga grunnlag for hotelldrift

Restauranten Da Pode har vært et trekkplaster og trukket folk til stedet i snart 35 år, noe som også ga grunnlag for hotelldrift i 1994. Familiebedriften Hotel Sovestro i Toscana byr også på egenprodusert olivenolje, både rød- og hvitvin, og selvfølgelig både limoncino og grappa.

Publisert
Familien Failli i den prisbelønte restauranten Da Pode. Fra venstre Barbara, Lucia, Alessia og Sergio Failli. (Foto: Morten Holt)

– Restauranten har alltid vært en bærebjelke i driften. Det var den vi startet med, og som fortsatt trekker mange gjester. I sommerhalvåret har vi stort sett fullt hus hver eneste kveld. Men vi så også at det etter hvert ga grunnlag for hotell, og bygde hotell i 1994. Fem år senere måtte vi utvide, da etterspørselen var veldig høy i sommerhalvåret, forteller hotelldirektør og daglig leder, Sergio Failli.

Han kan stolt fortelle at Da Pode har hatt plass i «La Guida Michelin Italia», altså den italienske utgaven av Michelin-guiden, siden 1997, som én av tre i det populære området. «Tårnbyen» San Gimignano, som ligger et par kilometer unna, er blant de mest besøkte småbyene i Toscana.

Hotel Sovestro produserer både vin, grappa, limoncino og olivenolje. (Foto: Morten Holt)

Vin, olivenolje og grappa

Sergio Failli har det overordnede ansvaret for driften, mens kona Lucia er kjøkkensjef og styrer kjøkkenet, godt hjulpet av døtrene Alessia og Barbara.

– Vi lager all mat fra grunnen av, og tilstreber å bruke lokale råvarer. Målet er at gjestene skal få «en smak av Toscana», forteller kjøkkensjef Lucia Failli.

– Alt smelter sammen, men vi har valgt å ha to selskap, et for restauranten og et for hotelldriften, forteller Sergio Failli.

I tillegg produserer gården sin egen vin, som er den mest etterspurte i restauranten.

Det er en rolig og behagelig atmosfære på Hotel Sovestro. Herfra det ene av to bassengområder på hotellet. 

Hotellgjestene plukker gjerne også med seg gårdens olivenolje, grappa og limoncino når de forlater hotellet.

Utvider driften

– I snitt har vi hatt 15 000 gjester i løpet av året, og i sommerhalvåret er det stort sett fullt. Når 2019-sesongen starter på våren, utvides driften, forteller han.

Resepsjonist Laura Taverni (til høyre) har arbeidet på Hotel Sovestro i 20 år, mens Agnese Paluffi har 16 års fartstid på hotellet. (Foto: Morten Holt)

Den opprinnelige gården, som har ligget i brakk noen år, ligger nemlig bare 100 meter unna.

– Vi åpner 16 nye rom i den gamle gården i løpet av 2019. Her legges det mer opp til B&B, forteller Sergio Failli.

Service er viktig

San Gimignano. (Foto: Morten Holt)

Han påpeker at service er svært viktig, og en helt avgjørende faktor for at gjester kommer tilbake.

– Vi skal alltid tilby gjesten det lille ekstra, sier han.

Derfor er det også viktig at uteområdene, der gjestene oftest oppholder seg når de besøker hotellet, er velpleid og i orden.

San Gimignano – «middelalderens Manhattan»

Familien Failli utenfor familiebedriften Hotel Sovestro; Fra venstre Barbara, Alessia Sergio og Lucia Failli. (Foto: Morten Holt)

Hotel Sovestro ligger bare en kort gåtur unna San Gimignano, som er kjent for sin middelalderske bykjerne med en rekke tårn. Byen har om lag 2000 innbyggere, og ligger i provinsen Siena i Toscana.

San Gimignano er også ført opp på Unescos verdensarvliste. Den ble grunnlagt av etruskerne i det tredje århundre f.Kr. og er Italias best bevarte middelalderby.

Opprinnelig hadde byen 72 tårn, og av 14 av tårnene står fortsatt på sin opprinnelige plass. Torre Grossa er det høyeste tårnet med sine 54 meter.

Saken fortsetter under bildet

Tårnene var et symbol på rikdom, og rivaliserende rike familier kjempet om å bygge det høyeste tårnet. Den gang kunne man ikke smykke seg med en dyr bil for å vise frem. Man bygde seg rett og slett et tårn.

San Gimignano blir ofte kaldt for middelalderens Manhattan, og når du nærmer deg landsbyen, er dette lett å forstå. Den lille byen står ut av landskapet med sine høye tårn, på en høyde, 330 meter over havet. San Gimignano er en definitivt en turistmagnet, det er trangt om plassen i hovedgaten i høysesongen, men den er likevel verdt besøket.

Byen er også kjent for «verdens beste iskrem». Sergio Dondoli driver gelatobaren «Gelateria di Piazza» på Piazza della Cisterna (hovedtorget), og han har vunnet mange priser for sin iskrem. Han er også kjent for å eksperimentere med nye smaker.

Les mer om Hotel Sovestro i magasinet Horeca (nummer 2 2019)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS